Τρεις κι ο... κούκος κατά του γηπέδου του Παναθηναϊκού (pics)

ΑΠΟΓΡΑΦΗ 2011:

Δήμος Παπάγου-Χολαργού: 44.539 κάτοικοι.

Δήμος Ζωγράφου: 71.126 κάτοικοι.

Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού: 26.968 κάτοικοι.

Σε  σύνολο   142.633   κατοίκων
των τριών Δήμων που... πλήττονται από την πιθανή κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού σε έκταση στου Γουδή (ιδιοκτησίας Δήμου Αθηναίων), 120 ήταν τελικά εκείνοι οι άνθρωποι που θέλησαν την Τρίτη (4/4) να... διαμαρτυρηθούν για το εν λόγω έργο, δίνοντας το παρών στο σχετικό κάλεσμα της «Διαδημοτικής Επιτροπής για την προστασία του Υμηττού».

Οι εικόνες από το μισοάδειο αμφιθέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Χολαργού μιλούν από μόνες τους, δίνοντας το δικό τους στίγμα αναφορικά με το ποιοι και κυρίως πόσοι είναι στην πραγματικότητα εκείνοι που αντιτίθενται στην προοπτική της κατασκευής του νέου «σπιτιού» του Παναθηναϊκού στου Γουδή.

120 άτομα, ένας αριθμός σημαδιακός, αφού τόσοι ήταν και οι δήθεν κάτοικοι του Βοτανικού που με προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας το 2007 κατάφεραν εν τέλει το εξής αμίμητο:

Να θεωρηθούν οριστικά και αμετάκλητα συνταγματικά από το ΣτΕ, τόσο οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Παναθηναϊκού (που για άλλους λόγους δεν χτίστηκαν ποτέ), όσο και το γιγάντιο εμπορικό κέντρο του Μπάμπη Βωβού, με μοναδική διαφοροποίηση από το αρχικό σχέδιο έναν λιγότερο όροφο!

Με υπογραφή ΣτΕ λοιπόν, ΚΑΙ γήπεδο μπορεί να κατασκευαστεί αυτή τη στιγμή στο Βοτανικό, αλλά ΚΑΙ το εμπορικό κέντρο να αποπερατωθεί. Άσχετα εάν πλέον επιθυμία και του Παναθηναϊκού και της Κυβέρνησης και του Δήμου Αθηναίων είναι το γήπεδο να μην ανεγερθεί τελικά στο Βοτανικό, αλλά στου Γουδή.

Με αντάλλαγμα ένα τεράστιο πάρκο στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, που θα ενώσει τους κατάφυτους πρόποδες του Λυκαβηττού με τα προσφυγικά πλησίον του Αρείου Πάγου.

Τι κατάφεραν δηλαδή οι... 120 οικολόγοι και προστάτες των κορμοράνων του Βοτανικού; Απολύτως τίποτα. Ένα τίποτα που θα καταφέρουν και οι 120 «προστάτες» του μητροπολιτικού πάρκου στου Γουδή, όταν έρθει η ώρα να προσφύγουν και εκείνοι στο ΣτΕ, λες και τα 20 από τα 900 στρέμματα που θα απαιτηθούν για το γήπεδο θα είναι ικανά για μια νέα... οικολογική καταστροφή.

Λες και υπάρχει αυτή τη στιγμή μητροπολιτικό πάρκο ή λες και πρόκειται να υπάρξει ποτέ μητροπολιτικό πάρκο χωρίς τη «Νέα Αθήνα», η οποία περιλαμβάνει και το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού.

Ετικέτες , ,