ΘΕΣΠΙΩΝ ΣΥΜΕΩΝ: «Δύναμη και έμπνευση ο Τίμιος Σταυρός» (pics)

Πρώτη φορά στο Χολαργό ως Αρχιερέας ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, τιμώντας την ενορία του Τιμίου Σταυρού ανήμερα της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως (11/3).

Την ακολουθία των Χαιρετισμών του Τιμίου Σταυρού τέλεσε ανήμερα της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως (11/3) στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Χολαργού, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, κ. Συμεών. Το νο2 της Αρχιεπισκοπής, μετά τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο Β’, ιερούργησε για πρώτη φορά στην πόλη μας ύστερα από την εκλογή του τον περασμένο μήνα στο ανώτατο ιερατικό αξίωμα.

Στον μεστό και προσιτό του λόγο, ο Επίσκοπος Θεσπιών, παρουσία του Δημάρχου Παπάγου-Χολαργού, Ηλία Αποστολόπουλου και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Θανάση Βαλυράκη, τόνισε πως ο Τίμιος Σταυρός πρέπει να αποτελεί δύναμη και έμπνευση για τον καθένα, βοηθώντας μας να ατενίζουμε με αισιοδοξία το αύριο, αφήνοντας παράλληλα στην άκρη το χθες και όσα, καλώς ή κακώς, συνέβησαν στο παρελθόν.

Ο κ. Συμεών χαρακτήρισε αρχοντική την ενορία του Τιμίου Σταυρού, εκθειάζοντας παράλληλα τον πνευματικό της προϊστάμενο, Αρχιμανδρίτη Συμεών Καλοπαναγιώτη, με τον οποίο τους συνδέει προσωπική φιλία. Ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής, μάλιστα, δέχτηκε και ως δώρο από τους ανθρώπους του Ναού μία ποιμαντορική ράβδο, εκφράζοντας την επιθυμία να ξαναβρεθεί στο μέλλον στο Χολαργό και την ενορία.

Ετικέτες ,