«Μετακομίζει» το περίπτερο της Αναστάσεως

Αλλαγή θέσης για ένα από τα πιο πολυσύχναστα περίπτερα σε Χολαργό και Παπάγου.

Σύμφωνα με απόφαση της Τροχαίας Αγίας Παρασκευής, ο χώρος του περιπτέρου επί της οδού Αναστάσεως 125-127 & 25ης Μαρτίου δεν πληροί πια τις προϋποθέσεις των διατάξεων του άρθρου 20 Ν.Δ. 1044/71, όπως αυτό αντικαταστάθηκε και ισχύει με το άρθρο 9 του Ν. 1043/80 και ειδικότερα της ομαλής κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων.

Ως εκ τούτου, έγινε νέος σχεδιασμός για μετατόπιση του περιπτέρου στο απέναντι πεζοδρόμιο, στη συμβολή των οδών Αναστάσεως 129 & 25ης Μαρτίου 2, ώστε να υπάρξει ελεύθερο πεζοδρόμιο πλάτους 2,50 μ. για την ασφαλή διέλευση των πεζών. Πρόκειται ουσιαστικά για το φαρδύ πεζοδρόμιο επί της Αναστάσεως, μπροστά από το παλιό Tease Plus ή Άρτεμη, για τους ακόμη πιο παλιούς.

Ένα πεζοδρόμιο που με τα νέα δεδομένα καλό θα ήταν να αποκτήσει ειδική εσοχή για την προσωρινή στάση των πελατών του περιπτέρου, προκειμένου να αποφεύγεται πιθανό μποτιλιάρισμα στην κάθοδο της Αναστάσεως, σε ένα σημείο μάλιστα διπλής ροής, αφού όσοι οδηγοί θέλουν να στρίψουν στην 25ης Μαρτίου στέκονται δεξιά και εκείνοι που κατευθύνονται προς τη Μεσογείων ή το Μεγάλο Πάρκο αριστερά.

Να σημειωθεί πως τα έξοδα της... μετακόμισης θα επωμιστεί ο ιδιοκτήτης του περιπτέρου, ο οποίος έτσι κι αλλιώς είχε εξ αρχής συναινέσει στη μεταφορά της επιχείρησής του στο νέο σημείο, απέναντι από το προηγούμενο.

Ετικέτες