Δισαρχιερατική η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στον Τίμιο Σταυρό

Πρώτος από αριστερά ο Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών,
δεύτερος από δεξιά ο Επίσκοπος Σαλώνων κ. Αντώνιος
Παρουσία του Επισκόπου Θεσπιών και Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, κ. Συμεών και του Επισκόπου Σαλώνων και Διευθυντού της ΕΚΥΟ της Εκκλησίας της Ελλάδος, κ. Αντωνίου, η τρίτη Κυριακή (11/3) των Νηστειών στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Χολαργού.

Μεγάλη μέρα για την Ορθοδοξία και δη για την ενορία του Τιμίου Σταυρού Χολαργού η αυριανή (11/3), καθώς πρόκειται για την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως. Την τρίτη Κυριακή των Νηστειών της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, κατά την οποία η Εκκλησία μας προβάλλει στους πιστούς της το Σταυρό του Κυρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα του Σταυρού, που κυριαρχεί στην υμνολογία αυτής της Κυριακής, παρουσιάζεται όχι μέσα στο πλαίσιο του πόνου, αλλά της νίκης και της χαράς.

Κατά το συναξάρι της ημέρας, «επειδή με τη σαρανταήμερη νηστεία, κατά κάποιο τρόπο σταυρωνόμαστε και εμείς με τη νέκρωση από τα πάθη κι έχουμε μια αίσθηση πικρίας με το να μας δημιουργείται ακηδία και κατάπτωση, μπαίνει μπροστά μας ο Τίμιος και Ζωοποιός Σταυρός, σαν αναψυχή και στήριγμά μας και σαν υπόμνηση του Πάθους του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και παρηγοριά:

Αν ο Θεός μας σταυρώθηκε για μας, πόσα πρέπει να κάνουμε εμείς για χάρη Του; Ανακουφιζόμαστε λοιπόν από τους κόπους μας, με την παράθεση των Δεσποτικών θλίψεων και με την υπόμνηση και ελπίδα της δόξας που ήρθε μέσα από το Σταυρό».

Κι είναι πράγματι μία επιπλέον ευκαιρία που δίνει η Εκκλησία για να προβληματιστούμε, πάνω στο μέγιστο μυστήριο της Σταυρικής Θυσίας του Κυρίου μας.

Στο Ναό του Τιμίου Σταυρού, λοιπόν, στις 7.00 το πρωί θα ξεκινήσει ο Όρθρος και αμέσως μετά θα ακολουθήσει η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, η οποία θα ολοκληρωθεί γύρω στις 11.00 π.μ., προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σαλώνων και Διευθυντού της ΕΚΥΟ της Εκκλησίας της Ελλάδος, κ. Αντωνίου.

Το απόγευμα, στις 5.30, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θεσπιών και Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, κ. Συμεών, για πρώτη φορά στο Χολαργό μετά την εκλογή του στο ανώτατο ιερατικό αξίωμα, θα τελεστεί ο τέταρτος Κατανυκτικός Εσπερινός, μαζί με την ακολουθία των Χαιρετισμών του Τιμίου Σταυρού, κατά τη διάρκεια της οποίας θα τεθεί προς προσκύνηση τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου.

Οι Ιερείς, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και οι συνεργάτες του Ιερού Ναού Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Χολαργού προσκαλούν τον κόσμο να συμμετάσχει στις λατρευτικές εκδηλώσεις της μεγάλης εορτής της Σταυροπροσκυνήσεως, την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018.

Ετικέτες ,