Το πρόγραμμα της 25ης Μαρτίου στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού

Αναλυτικά οι ημέρες και οι ώρες των εκδηλώσεων και των παρελάσεων σε Χολαργό και Παπάγου για τον εορτασμό της επετείου της Ελληνικής Επανάστασης.

Από την Κυριακή 18 έως την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018 θα διαρκέσουν οι επετειακές εκδηλώσεις προς τιμήν της 25ης Μαρτίου 1821 στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού. Η 197η επέτειος της έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης θα εορταστεί με ομιλίες, χορούς, καταθέσεις στεφάνων και φυσικά τη διπλή παρέλαση ανήμερα της 25ης Μαρτίου.

Το πρόγραμμα εορτασμού της 25ης Μαρτίου σε Χολαργό και Παπάγου έχει αναλυτικά ως εξής:

ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

11:30

Επετειακή ομιλία με θέμα «Το ’21 και οι προεκτάσεις του».

Ομιλητής, Σαράντος Καργάκος (Ιστορικός, Συγγραφέας). Φιλική συμμετοχή, ο ερμηνευτής Βασίλης Λέκκας. Μανιάτικα Μοιρολόγια από μαθήτριες του Λυκείου Παπάγου.

(Αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», Δημαρχιακό Μέγαρο Χολαργού, Περικλέους 55)

ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

18:30

Επετειακή εκδήλωση Πνευματικής Εστίας Παπάγου.

Ομιλία με θέμα «25η Μαρτίου 1821. Πώς οι δούλοι γίνονται ελεύθεροι».

Ομιλητής, Άγγελος Συρίγος (Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου). Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δημάρχου Παπάγου-Χολαργού, Ηλία Αποστολόπουλου. Συμμετέχει η Μικτή Χορωδία του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Σταύρου Μπερή. Στο πιάνο, η Πόπη Μάλφα.

(Αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», Δημαρχιακό Μέγαρο Χολαργού, Περικλέους 55)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

10:30

Κατάθεση στεφάνων στα Ηρώα Πεσόντων Χολαργού και Παπάγου από τα Νηπιαγωγεία και τους Παιδικούς Σταθμούς των δύο Δημοτικών Κοινοτήτων.

11:30

Κατάθεση στεφάνων στα Ηρώα Πεσόντων Χολαργού και Παπάγου από τους μαθητές των Σχολείων των δύο Δημοτικών Κοινοτήτων και από Τοπικούς Συλλόγους.

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

17:00

Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία, στον εορτάζοντα Κοιμητηριακό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Παπάγου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

07:00

Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα Κοιμητηριακό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Παπάγου.

10:30

Δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Φανερωμένης Χολαργού, παρουσία του Δημάρχου, της Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Χολαργού και του Δημοτικού Συμβουλίου. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Παναγιώτη Αλεξόπουλο.

10:30

Δοξολογία στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίας Σκέπης Παπάγου, παρουσία εκπροσώπου του Δημάρχου και της Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Αντιστράτηγο ε.α., Ιωάννη Κρασσά.

11:15

Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στα Ηρώα Πεσόντων των Δημοτικών Κοινοτήτων Χολαργού και Παπάγου.

11:45

Παρελάσεις των μαθητών των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, του Λυκείου των Ελληνίδων, των Προσκόπων και Ναυτοπροσκόπων, των Οδηγών και της ΔΑΠΑΧΟ, στην οδό 25ης Μαρτίου & Περικλέους για τη Δημοτική Κοινότητα Χολαργού και στην οδό Εθνικής Αμύνης για τη Δημοτική Κοινότητα Παπάγου.

Μετά το πέρας των παρελάσεων θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί από το Τοπικό Τμήμα του Λυκείου των Ελληνίδων στο Δημαρχιακό Μέγαρο Χολαργού και μαθητών του Γυμνασίου και του Λυκείου Παπάγου στην πλατεία Ελευθερίας.

Ετικέτες ,