Φεβρουάριος με «GreenAthlon» στον Υμηττό!

Με κεντρικό σύνθημα «Δίνουμε Ανάσα στον Υμηττό μας», ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού και ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος (ΔΟΠΑΠ), σε συνεργασία με την Περιβαλλοντική Κοινότητα «Green Angels», σας προσκαλούν σε μια συναρπαστική δράση στον Υμηττό, με τίτλο «GreenAthlon», την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018.

Πρόκειται για μια διαδρομή περιπάτου, που, για πρώτη φορά, θα συνδυαστεί με περιβαλλοντική δράση, όπου για κάθε συμμετοχή ένα επιπλέον δέντρο θα φυτευτεί στους πρόποδες του Υμηττού.

Επαγγελματίες και ερασιτέχνες περιπατητές όλων των ηλικιών θα έχουν την ευκαιρία να χαρούν τις μοναδικές φυσικές ομορφιές του Υμηττού, δοκιμάζοντας τις ικανότητές τους στις διαφορετικές ασφάλτινες και χωμάτινες διαδρομές, στην καρδιά του δάσους.

Με θέα που συναρπάζει και με στόχο να αναδασωθεί και να προστατευτεί ένα σημαντικό τμήμα του αγαπημένου μας βουνού, η μεγάλη συνδιοργάνωση φιλοδοξεί να δώσει ανάσα στον Υμηττό, αλλά και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες και ειδικά τα νέα παιδιά για τη σπουδαιότητα του δάσους, στο λεκανοπέδιο της Αθήνας.

Η συγκεκριμένη δράση θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία και τη συμμετοχή των φορέων και των σχολείων του Δήμου Παπάγου-Χολαργού και υλοποιείται στο πλαίσιο του «19ου Δρόμου Βουνού - Υμηττός 2018», ο οποίος διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να ζήσετε τη μοναδική αυτή εμπειρία είναι να δηλώσετε συμμετοχή στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.dpapxol.gov.gr/news/deltia-tipou/item/3838-dilosis-symmetoxis-sto-greenathlon.html

Τόπος Εκκίνησης & Τερματισμού:

Αθλητικό Κέντρο Χολαργού, Νταμάρι (Τέρμα οδού Σύρου. Ώρα εκκίνησης: 10.30 π.μ.)

Διαδρομή:

Η διαδρομή περιπάτου διεξάγεται σε ένα μικρό τμήμα της με άσφαλτο και στο μεγαλύτερο τμήμα της είναι μέσα στο δάσος σε σκληρό χωματόδρομο, με μικρές απαιτήσεις από πλευράς φυσικής κατάστασης για τους πολίτες που θα συμμετέχουν.

Πιο συγκεκριμένα: Γήπεδο, Αριστοτέλους, Καραολή & Δημητρίου, είσοδος δασικού δρόμου, 5ος δασικός δρόμος δεξιά, μονοπάτι Μ2, Αγία Ελεούσα και επιστροφή με πουλμανάκια εκπαιδευτηρίων στο σημείο εκκίνησης.

Εκτιμώμενη απόσταση: 2,4 km.

Ετικέτες , , ,