ΜΟΥΝΤΑΚΗ: «Λάβετε θέσεις, έτοιμοι, πάμε σχολείο!»

Διαβάστε το μήνυμα της Αντιδημάρχου Παιδείας, Νεολαίας & Προώθησης της Απασχόλησης Παπάγου-Χολαργού, Μαρίας Μουντάκη-Αθανασάκου, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

«Λάβετε θέσεις, έτοιμοι, πάμε σχολείο!

Σε λίγες ημέρες ξεκινά η νέα σχολική χρονιά, αρχίζει ένα δύσκολο αλλά ωφέλιμο και όμορφο ταξίδι γνώσης και μάθησης για τα παιδιά.

Όλοι γνωρίζουμε ότι το σχολείο είναι ο χώρος όπου σφυρηλατείται ο χαρακτήρας των παιδιών, αναδεικνύονται τα ταλέντα τους και καλλιεργείται η πνευματική τους ανάπτυξη.

Είναι το εργαστήρι, που δημιουργεί αυριανούς πολίτες με γνώση, προσωπικότητα και κοινωνική ευαισθησία. Η σημερινή δύσκολη συγκυρία πιθανόν να μη δημιουργεί τις πλέον κατάλληλες συνθήκες της καλής λειτουργίας των σχολείων. Όμως, με τη συνεργασία όλων των φορέων το μειονέκτημα αυτό είναι δυνατόν αν όχι να εξαλειφθεί να περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό.

Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι η καλύτερη επένδυση για το μέλλον του τόπου μας είναι η παιδεία και οι νέοι μας όπως όλοι μας λοιπόν πρέπει, έστω με θυσίες και κόπους, να προσφέρουμε το καλύτερο στα παιδιά μας, γιατί μόνο έτσι θα υπάρξει ελπίδα και προοπτική για τον τόπο μας.

Στο ξεκίνημα αυτής της νέας διαδρομής εύχομαι από την καρδιά μου σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες υγεία και δύναμη προκειμένου με υπευθυνότητα να κάνουν ένα ουσιαστικό βήμα στη ζωή τους.

Τους γονείς προτρέπω να είναι πάντοτε δίπλα στα παιδιά τους και να τους παρέχουν την στήριξη και είναι αναγκαία. Σε όλους τους εκπαιδευτικούς, που διαθέτουν εμπειρία, γνώση και θέληση προσφοράς, να έχουν υπομονή και επιμονή και με τις άοκνες προσπάθειές τους να φέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τα παιδιά.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται τόσο από τους εκπαιδευτικούς όσο και από τους γονείς για τα “πρωτάκια” όλων των βαθμίδων ώστε να εξοικειωθούν και να εγκλιματιστούν σύντομα στο νέο περιβάλλον.

Όλοι πρέπει να βοηθήσουν τα παιδιά ώστε να αισθανθούν ότι βρίσκονται σε οικείο και φιλικό περιβάλλον.

Θεωρώ αυτονόητο ότι θα συνεχιστεί η αγαστή συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας προκειμένου, μέσα από την κοινή προσπάθεια να
πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τα παιδιά της πόλης μας.

Καλή, δημιουργική και παραγωγική Σχολική Χρονιά!

Μαρία Μουντάκη-Αθανασάκου
Αντιδήμαρχος Παιδείας, Νεολαίας
& Προώθησης της Απασχόλησης
Παπάγου-Χολαργού»

Ετικέτες , ,