6η θέση στην Ευρώπη για τις Αλούπη, Ποταμιανάκη και Χρήστου

Στην 6η θέση του 10ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Αεροβικής Γυμναστικής που διεξήχθη στην Ανκόνα της Ιταλίας και ισόβαθμες με την 5η Ισπανία κατετάγησαν οι διεθνείς αθλήτριες του ΓΑΣ Χολαργού, Ελισάβετ Αλούπη, Ελένη Ποταμιανάκη και Κωνσταντίνα Χρήστου.

Εμπειρία ζωής αποτέλεσε για τις Ελληνίδες πρωταθλήτριες της κατηγορίας Νεανίδων η συμμετοχή στο 10ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αεροβικής Γυμναστικής της Ανκόνα, την οποία ολοκλήρωσαν με επιτυχημένο τρόπο, κατακτώντας την 6η θέση στον τελικό του ομαδικού προγράμματος.

Η ελληνική πεντάδα (Ελισάβετ Αλούπη, Ελευθερία Θεοδώρου, Ελένη Ποταμιανάκη, Ελένη Τοπούζογλου, Κωνσταντίνα Χρήστου), αποτελούμενη από τρεις αθλήτριες του Γυμναστικού Αθλητικού Συλλόγου Χολαργού (Αλούπη, Ποταμιανάκη, Χρήστου), συγκέντρωσε 18,850 βαθμούς στον τελικό και πλασαρίστηκε στην 6η θέση, έχοντας ίδια βαθμολογική συγκομιδή με την 5η Ισπανία και επιβεβαιώνοντας τη μεγάλη αξία της. Στον προκριματικό της Παρασκευής (22/9) η ελληνική ομάδα είχε επίσης τερματίσει 6η, αλλά με χαμηλότερη βαθμολογία (18,450 β.).

Τα μετάλλια στην πεντάδα Νεανίδων κατέκτησαν κατά σειρά η Ρουμανία (20,050 β.), η Ρωσία (19,800 β.) και η Γαλλία (19,650 β.).

Στο 10ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αεροβικής Ανδρών-Γυναικών και Εφήβων-Νεανίδων, που φιλοξενήθηκε στην Ανκόνα της Ιταλίας, συμμετείχαν αθλητές και αθλήτριες από 21 χώρες.

Στον προκριματικό του ατομικού Γυναικών ολοκληρώθηκε η συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μίας ακόμη αθλήτριας του ΓΑΣΧ, της Σοφίας Παππά, καθώς η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν μπόρεσε να μπει σε τροχιά διάκρισης στη διοργάνωση της Ιταλίας.

Η Παππά, που ήταν η μοναδική Ελληνίδα εκπρόσωπος στην κατηγορία των Γυναικών, συγκέντρωσε 17,500 βαθμούς και κατετάγη στην 26η θέση του προκριματικού.

Ετικέτες ,