Ένα νέο παρεκκλήσιο στο Χολαργό (pics)

Ένα νέο παρεκκλήσιο θα διαθέτει και επίσημα από την Τρίτη 11 Ιουλίου 2017 ο Χολαργός και η ενορία της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Πέρα από το παρεκκλήσιο της Αναστάσεως, γνωστό και ως «των Έξι», το πάρκο του Τιμίου Σταυρού κοσμεί ήδη και ένας νέος ναΐσκος, ο οποίος θα είναι αφιερωμένος στους νεότερους Αγίους της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Τον Άγιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη και τον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη.

Ο εν λόγω ναΐσκος, μαζί με τους δύο βοηθητικούς του χώρους, δεν αποτελούν φυσικά νέα κτίσματα, αλλά μια μετάλλαξη των ήδη υπαρχόντων, τα οποία τα τελευταία χρόνια είχαν εγκαταλειφθεί χωρίς να χρησιμοποιούνται για κάποιο σκοπό της ενορίας, στην οποία και ανήκουν.

Η πρωτοβουλία της ολικής ανακαίνισης των κτισμάτων ανήκει στο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Τιμίου Σταυρού και δη στον δραστήριο προϊστάμενό του, Αρχιμανδρίτη Συμεών Καλοπαναγιώτη.

Η ημερομηνία των θυρανοιξίων μόνο τυχαία δεν είναι, αφού η 11η Ιουλίου αποτελεί την παραμονή της εορτής του Αγίου Παϊσίου (12/7), ενώ αξίζει να σημειωθεί πως την τελετή θα πραγματοποιήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαλώνων και Διευθυντής της ΕΚΥΟ της Εκκλησίας της Ελλάδος, κ. Αντώνιος.

Ετικέτες , , ,