Πού είναι οι αγωγοί ομβρίων, οέο; (pics)

Τελικά, τι χρειαζόμαστε; Βιώσιμη κινητικότητα ή βιώσιμη... πλευστότητα;

Για το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην πλατεία Φανερωμένης το «μένουμε... Χολαργό!» έχει πάρει ξεκάθαρη θέση. Είναι ένα έργο προς τη σωστή κατεύθυνση, αφού αφενός η προηγούμενη κατάσταση με τα μονίμως... καβαλημένα από αυτοκίνητα και φορτηγά πεζοδρόμια έπρεπε να λάβει ένα τέλος, αφετέρου ήταν εξ αρχής απαράδεκτο να μην έχει συμπεριληφθεί και η ανακατασκευή της πλατείας στο γενικότερο έργο ανάπλασης της οδού Φανερωμένης που πραγματοποιήθηκε πριν από μία επταετία. Αν και το σημερινό έργο εξελίσσεται με ιδιαίτερα αργούς ρυθμούς, με αποτέλεσμα και η προθεσμία ολοκλήρωσής του να έχει παρέλθει αλλά και να μην έχει προλάβει να παραδοθεί πριν από το πανηγύρι της Φανερωμένης (22-23/8), καλό θα είναι να επιδείξουν όλοι οι Χολαργιώτες και δη οι περίοικοι τη δέουσα υπομονή, έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες.

Και πάμε και στο... προκείμενο. Την ώρα που η οδός Φανερωμένης διαθέτει στο σύνολό της δίκτυο αγωγών ομβρίων υδάτων, από το ύψος του Δημοτικού Σταδίου «Μαρκ Μαρσώ» έως τη λεωφόρο Μεσογείων, το κυκλικό οδικό τμήμα της πλατείας όχι μόνο δεν διαθέτει σχετικό δίκτυο, αλλά κάτι τέτοιο παραβλέφθηκε και στην εργολαβία που βρίσκεται σε εξέλιξη! Με αποτέλεσμα η πεντάλεπτη βροχούλα της 27ης Ιουλίου 2017 να μετατρέψει το χώρο του έργου σε... παραπόταμο του Ιλισού.

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι στη διοίκηση του Δήμου βρίσκονται σήμερα οι ίδιοι που πριν από δεκατρία χρόνια... τράβαγαν τα μαλλιά τους όταν ο τότε Δήμαρχος, Δημήτρης Νικολάου, είχε ξεχάσει να τοποθετήσει αγωγούς ομβρίων στην τότε ανάπλαση της λεωφόρου Περικλέους (για να τοποθετηθούν εν τέλει τρία χρόνια αργότερα).

Οι φωτογραφίες που εστάλησαν από αναγνώστη στο «μένουμε... Χολαργό!» την Πέμπτη (27/7) και δείχνουν το χάλι του πλημμυρισμένου δρόμου μιλούν από μόνες τους, κυρίως για το τι έχει να συμβεί από Οκτώβρη και έπειτα.

Τελικά, τι χρειαζόμαστε; Βιώσιμη κινητικότητα ή βιώσιμη... πλευστότητα;

Ετικέτες , , ,