Απίστευτες καταγγελίες Κουγιουμτζόπουλου

Για απεργοσπασία των δημοτικών υπαλλήλων Παπάγου-Χολαργού και για ρίψη των απορριμμάτων του Δήμου σε έρημες χαράδρες της Χαλκίδας, κατ’ εντολή του Αντιδημάρχου Αυγουρόπουλου και φυσική αυτουργία των εργαζομένων στην καθαριότητα, κάνει λόγο μέσω ανακοίνωσής του ο επικεφαλής των «8 Προτάσεων», Χάρης Κουγιουμτζόπουλος.

Ανακοίνωση που αν μη τι άλλο θα σηκώσει θύελλα αντιδράσεων στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού εξέδωσε την Τετάρτη (5/7) ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής των «8 Προτάσεων», Χάρης Κουγιουμτζόπουλος. Αξίζει να σημειωθεί πως η εν λόγω ανακοίνωση έχει προς το παρόν δημοσιευτεί μόνο στο τοπικό σάιτ του κ. Κουγιουμτζόπουλου (myxolargos.gr), κάτι που συμβαίνει με όλες τις ανακοινώσεις του πάλαι ποτέ εκδότη των «30 Ημερών», με το «μένουμε... Χολαργό!» και τους υπόλοιπους τοπικούς ιστότοπους να τις λαμβάνουν πάντοτε μία ημέρα αργότερα.

Για να μη μακρηγορούμε όμως, ο επικεφαλής των «8 Προτάσεων» πήρε την Τετάρτη (5/7) επίσημα θέση για την πρόσφατη πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας των Δήμων, τοποθετούμενος και για την περίπτωση του δικού μας Δήμου, ο οποίος παρέμεινε καθαρός καθ’ όλη τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Πέρα από την ξεκάθαρη αναφορά απεργοσπασίας των εργαζομένων του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, προκειμένου να μη χάσουν το μεροκάματο όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο κ. Κουγιουμτζόπουλος βγάζει στον... τάκο τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Θανάση Αυγουρόπουλο, κατηγορώντας τον ανοιχτά για περιβαλλοντικά εγκλήματα, με τον επικεφαλής των «8 Προτάσεων» να καταγγέλλει τη ρίψη των χολαργιώτικων απορριμμάτων σε έρημες χαράδρες της Χαλκίδας, κατ’ εντολή Αυγουρόπουλου και φυσική αυτουργία των δημοτικών υπαλλήλων!

Αναμφίβολα, πρόκειται για αδιανόητες καταγγελίες, που χρήζουν εισαγγελικής παρέμβασης, προκειμένου να μάθουμε όλοι τι ισχύει στην πραγματικότητα, αφού είτε έχουμε να κάνουμε με περιβαλλοντικό έγκλημα από πλευράς Αυγουρόπουλου, είτε με συκοφαντική δυσφήμιση από πλευράς Κουγιουμτζόπουλου.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι μέχρι στιγμής ο Χάρης Κουγιουμτζόπουλος είναι εκείνος που δέχεται τα πυρά των ίδιων του των αναγνωστών, με τα σχόλια που παραθέτουμε πιο κάτω να μιλούν από μόνα τους...


Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Κουγιουμτζόπουλου έχει ως εξής:

Αυτές τις μέρες είδαμε πολλούς συμπολίτες μας να επευφημούν και να συχαίρουν την δημοτική αρχή για το ότι εν μέσω μια πανελλαδικής απεργίας και 11ήμερου αποκλεισμού των αμαξοστασίων της καθαριότητας, ο δήμος μας ήταν από τους ελάχιστους στην Ελλάδα όπου δεν παρουσιάστηκε το φαινόμενο της συσσώρευσης σκουπιδιών στους δρόμους.
Οι ανυποψίαστοι συμπολίτες μας συνεχάρησαν τη δημοτική αρχή για την εργατικότητα της και την ικανότητά της.

Το πιθανότερο βέβαια είναι ότι όλοι αυτοί οι πολίτες αγνοούσαν ότι οι εργαζόμενοι στη καθαριότητα του δήμου Παπάγου Χολαργού ήταν από τους ελάχιστους πανελλαδικά που δεν απεργούσαν και δεν πραγματοποίησαν κατάληψη του αμαξοστασίου κι ότι η «εργατικότητα» και η «ικανότητα» της δημοτικής αρχής δεν έπαιξε τον ελάχιστο ρόλο στο παραπάνω φαινόμενο.

Διαφωνούμε κάθετα με την απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των εργαζομένων καθώς θεωρούμε ότι η διεκδίκηση, οι συμβασιούχοι (παρατασιούχοι όπως λέγονται) να διατηρτήσουν παράνομα και αντισυνταγματικά τις συμβάσεις τους, με 1,5 εκατομμύριο ανέργους στον ιδιωτικό τομέα, είναι εντελώς άδικη και καταχρηστική και δεν τους στηρίζουμε σε καμία περίπτωση.

Δεν μπορούμε όμως να μην καταδικάσουμε την απεργοσπαστική συμπεριφορά των εργαζομένων των Δήμου Παπάγου – Χολαργού, που όχι μόνο επέλεξαν το δρόμο της ατομικής εργασιακής ειρήνης για να μη χάσουν το μεροκάματο, όχι μόνο άφησαν τους υπόλοιπους συναδέλφους τους σε όλη την Ελλάδα να "βγάλουν το φίδι από την τρύπα", αλλά ενδεχομένως διέπραξαν και ένα σοβαρότατο περιβαλλοντικό έγκλημα.

Κανείς από τους ανυποψίαστους συμπολίτες μας, που συνεχάρηκαν δημοσίως την δημοτική αρχή, προφανώς αγνοώντας την απεργοσπαστική συμπεριφορά των εξαθλιωμένων συνειδησιακά εργαζομένων της καθαριότητας, δεν αναρωτήθηκε “που πήγαν τα σκουπίδια μας;”, αφού και ο ΧΥΤΑ της Φυλής ήταν αποκλεισμένος και κλειστός.

Η αλήθεια είναι ότι ούτε κι εμείς θα αναρωτιόμασταν αν δεν γνωρίζαμε το βεβαρημένο παρελθόν της συγκεκριμένης δημοτικής αρχής, όπου σε αντίστοιχη απεργία πριν από δέκα χρόνια περίπου, μάζεψε πάλι τα σκουπίδια από τους δρόμους και τα έριξε νύχτα σε έρημες χαράδρες της Χαλκίδας.
Πρωτεργάτης της παράνομης και περιβαλλοντικά εγκληματικής αυτής ενέργειας ήταν και πάλι ο τότε αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Αυγορόπουλος και φυσικοί αυτουργοί οι εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας του τότε Δήμου Χολαργού.

Οι συμπολίτες μας που συνεχάρησαν την δημοτική αρχή και ιδιαιτέρως τον κ. Αυγουρόπουλο, ο οποίος μας αρνήθηκε να αποκαλύψει που πήγε τα σκουπίδια λέγοντας χαρακτηριστικά “στα ντουλάπια του Δημαρχείου”, αγνοούν βέβαια ότι ένα μέρος της δυσβάστακτης φορολογίας που πληρώνουν οφείλεται στο ότι στην Ελλάδα έχει επιβληθεί πρόστιμο από την Ευρωπαϊκή Ένωση 50 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως για παράνομες και μη χωροθετημένες χωματερές τις οποίες συντηρούν Αυγουρόπουλοι.

Και δεν ξέρουμε βέβαια πόσοι από τους συμπολίτες μας αυτούς συμφωνούν με το περιβαλλοντικό έγκλημα να μαζεύουν τα σκουπίδια έξω από τα σπίτια τους και να τα πετάνε σε παράνομες χωματερές ή σε χαράδρες κοντά στην θάλασσα.
Γεγονός πάντως είναι ότι τα σκουπίδια που φύγαν μπροστά από το σπίτι τους μπορεί να τα συναντήσουν σε καμιά θάλασσα την ώρα που θα κολυμπάνε τώρα που θα πάνε διακοπές και ίσως τα αναγνωρίσουν κιόλας, αφού αυτά χρειάζονται τουλάχιστον 300 χρόνια για να λιώσουν.

Και με απύθμενο θράσος ο κ. Αποστολόπουλος έβγαλε και ευχαριστήρια επιστολή για την καλή συνεργασία με τους εργαζόμενους λέγοντας «διεκδικούμε μόνιμες θέσεις εργασίας για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα».
Εκείνος που έχει ψηφίσει εκατοντάδες προσλήψεις συμβασιούχων και ο οποίος αρνείται κατηγορηματικά εδώ και δέκα χρόνια και ως δημοτικός σύμβουλος να κάνει προγραμματισμό προσλήψεων και να προκηρύξει θέσεις μονίμων, όπως εμείς διεκδικούσαμε σε κάθε δημοτικό συμβούλιο, για να μπορεί να συντηρεί τον στρατό των ομήρων συνειδησιακά συμβασιούχων, που του εξασφαλίζουν βέβαια την “άψογη συνεργασία”.
Πόσο αξιόπιστο και αξιόμαχο μπορεί να είναι ένα σώμα όμως απεργοσπαστών που δεν τους νοιάζει παρά μόνο η πάρτη τους; Πόση συναίσθηση του κοινού οφέλους μπορεί να έχουν στη δουλειά τους;

Ο κ. Αποστολόπουλος λοιπόν που έχει παραχωρήσει μέρος της καθαριότητας σε ιδιώτες με σκοπό να συμπεριλάβει και το κέρδος στα ανταποδοτικά ήδη τεράστια τέλη που πληρώνουν οι δημότες, βγαίνει και υπερασπίζεται εργασιακά δικαιώματα.

Εκείνος που αρνείται κατηγορηματικά να κάνει αξιολόγηση των δομών και μελέτη καθαριότητας, όπως έχουμε ζητήσει επανειλημμένως, για να μπορεί να εξυπηρετεί την εκλογική πελατεία του, επιβαρύνοντας ως και 200% τους δημότες.

Εκείνος που διατηρεί τον εργασιακό Μεσαίωνα με τη χειρωνακτική αποκομιδή των απορριμμάτων από τους ατομικούς κάδους, βάζοντας σε κίνδυνο τους εργαζόμενους που ουδέποτε διαμαρτυρήθηκαν και διατηρώντας υπέρογκα τέλη πληρώνοντας άπειρες αδικαιολόγητες εργατοώρες για να μπορεί να κάνει τα ρουσφέτια του.

Εκείνος που με την ανικανότητά του σύναψε συμφωνία με δύο ακόμη δήμους να φέρνουν τα σκουπίδια τους στον σταθμό μεταφόρτωσης του δήμου μας χωρίς να εξασφαλίσει κανένα όφελος και καμία περιβαλλοντική ρήτρα και χωρίς να υπολογίσει τους κινδύνους από τέτοιου είδους απεργίες.

Τα σκουπίδια του δήμου μας για 11 μέρες “κρύφτηκαν”. Μαζί με αυτά όμως κρύφτηκε και μια σειρά αντιφάσεων που είναι η γεννεσιουργός αιτία του προβλήματος. Αυτοί που δημιούργησαν το φαινόμενο των συμβάσεων για να επανακλέγονται, βγαίνουν και “διεκδικούν” μόνιμες θέσεις εργασίας. Αυτοί που δρουν με μοναδικό κριτήριο το ατομικό τους συμφέρον σπάζοντας τις συλλογικές τους αποφάσεις, εμφανίζονται ως αξιόπιστοι. Αυτοί που διενεργούν περιβαλλοντικά εγκλήματα, εμφανίζονται ως ικανοί, εργατικοί και προστάτες της δημόσιας υγείας.

Το φαινόμενο αποκαλυπτικό της ελληνικής κρίσης. Οι πολιτικοί για μια φορά ακόμη, κρύβοντας την αλήθεια από τους πολίτες, τους βάζουν να πληρώνουν αδρά, ενώ χρεώνουν και τα παιδιά τους.

Ετικέτες , , ,