Μόνο είσοδος η Μονής Κύκκου από Αναστάσεως

Καταργείται η έξοδος στην Αναστάσεως από τη Μονής Κύκκου, με ταυτόχρονη αντιδρόμηση της Μονής Κύκκου προς τη Λάρνακος.

Με εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Παπάγου-Χολαργού παύει να ισχύει η έξοδος και το τελείωμα ουσιαστικά της οδού Μονής Κύκκου στην οδό Αναστάσεως, αφού το τμήμα της Μονής Κύκκου από την Αναστάσεως έως και τη Λάρνακος θα χρησιμοποιείται εφεξής αποκλειστικά για είσοδο στη Μονής Κύκκου, αλλάζοντας έτσι κατεύθυνση.

Με λίγα λόγια, η Μονής Κύκκου θα συνεχίσει να έχει την ίδια φορά από τη Μακεδονίας έως και τη Λάρνακος, από την Αναστάσεως όμως και μέχρι τη Λάρνακος η φορά των αυτοκινήτων θα είναι η αντίθετη.

Με την αλλαγή αυτή χάνεται μεν το προνόμιο της αποφυγής, μέσω της Μονής Κύκκου, του φαναριού στη συμβολή των οδών Μακεδονίας και Αναστάσεως, προσφέρεται ωστόσο μια ανάσα στον τριπλό κόμβο Αναστάσεως – Μονής Κύκκου – Πίνδου, όπου η είσοδος των οχημάτων στην Πίνδου και από τα δύο ρεύματα της Αναστάσεως, με την ταυτόχρονη έξοδο από το ίδιο σημείο εκείνων της Μονής Κύκκου, να αποτελεί διαχρονικά μια σχετικά... ζόρικη κατάσταση για τους περισσότερους οδηγούς.

Την εν λόγω εισήγηση ενέκρινε ομόφωνα το Κοινοτικό Συμβούλιο Παπάγου κατά τη συνεδρίαση της 18ης Ιουλίου 2017, η οποία πλέον προωθείται στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και το Δημοτικό Συμβούλιο Παπάγου-Χολαργού, εκεί όπου επίσης αναμένεται να εγκριθεί, είτε ομόφωνα είτε κατά πλειοψηφία.

Ετικέτες ,