Αποκαθήλωση και Επιτάφιος στο Κοιμητήριο Χολαργού (pics)

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και με την αρμόζουσα εκκλησιαστική τάξη τελέστηκε το μεσημέρι (15:00) της Μεγάλης Παρασκευής (14/4) στον περικαλλή Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών και των Αγίων Μυροφόρων Γυναικών του Κοιμητηρίου Χολαργού, η ακολουθία της Αποκαθήλωσης        και        στη
συνέχεια η περιφορά του Επιταφίου στους χώρους του Κοιμητηρίου. Στο κέντρο του Κοιμητηρίου τελέστηκε πάνδημο τρισάγιο για την ανάπαυση «πάντων των αναπαυσαμένων και ενταφιασθέντων εν τω Κοιμητηρίω του Χολαργού» και ακολούθως  συνεχίστηκε η ιερή λιτανεία σε όλους τους χώρους του Κοιμητηρίου. Τον Επιτάφιο μετέφεραν τα παιδιά που καθημερινά εργάζονται στο Κοιμητήριο και διακονούν τις πονεμένες στιγμές των οικείων αλλά και των προσώπων που άφησαν την τελευταία τους πνοή και οδηγούνται στον τάφο, με ιδιαίτερη ευλάβεια και εκκλησιαστική προσοχή.

Των ιερών ακολουθιών προέστη ο προϊστάμενος του Καθεδρικού Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, Αρχιμανδρίτης Συμεών Βενετσιάνος, με τη συμμετοχή του εφημερίου του Ιερού Ναού, Πρωτοπρεσβύτερου Ιωάννου Καλογερόπουλου, των ιερέων που διακονούν καθημερινά στο Κοιμητήριο του Χολαργού και τη συμμετοχή πλήθους πιστών που προσήλθαν, αφενός να φροντίσουν τον τόπο όπου αναπαύονται τα σώματα των προσφιλών τους προσώπων, αφετέρου να τελέσουν με τον διακονούντα ιερέα του Κοιμητηρίου το καθιερωμένο τρισάγιο της ημέρας της Μεγάλης Παρασκευής και να προσκυνήσουν τον τάφο Εκείνου που νίκησε τον θάνατο και χάρισε την όντως ζωή στον δικό τους κεκοιμημένο, αλλά και στο ανθρώπινο γένος.

Παρούσα στις ακολουθίες της Εκκλησίας και η Δημοτική Αρχή, με τον Δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού, Ηλία Αποστολόπουλο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Θανάση Βαλυράκη και τους Δημοτικούς Συμβούλους, οι οποίοι άπαντες συνέψαλαν με τους πιστούς και τους ιερείς τα εγκώμια του επιταφίου θρήνου.

Στο τέλος της ακολουθίας ο π. Συμεών αναφέρθηκε στο γεγονός της ταφής και της Αναστάσεως του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και στις συνέπειες της Αναστάσεως στο ανθρώπινο γένος και ιδιαίτερα για το χώρο αυτό του Κοιμητηρίου που αναπαύονται τα σώματα των προσφιλών μας συγγενών και φίλων, που αναμένουν και τη δική τους ανάσταση εν τη εσχάτη ημέρα.

Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα:

Ετικέτες , , ,