ΝΑΙ και από τη Νέα Δημοκρατία στο γήπεδο του Παναθηναϊκού!

Το (προ)τελευταίο τους... αποκούμπι στον αγώνα ενάντια στο νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στην περιοχή του Γουδή έχασαν και επίσημα τη Μ. Τρίτη (11/4), τόσο οι δεξιοί, νυν και τέως Δήμαρχοι Παπάγου - Χολαργού (Αποστολόπουλος-Ξύδης), όσο και οι δεξιοί επικεφαλής της αντιπολίτευσης     του      Δήμου
(Τίγκας-Κεχρής). Το αν η εξαγγελία Τσίπρα για το πρότζεκτ Γουδή αποτελεί -προεκλογική- φούσκα, θα φανεί. Βασικό αποκούμπι... ελπίδας, ωστόσο, για τους δεξιούς τοπικούς παράγοντες σε Χολαργό και Παπάγου που αντιτίθενται στο γήπεδο, αποτελούσε αναμφίβολα η αλλαγή κυβέρνησης, που όποτε κι αν αυτή έρθει θα απαρτίζεται όπως όλα δείχνουν με κορμό τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είχε εκφραστεί έως τώρα επίσημα για την υπόθεση Γουδή, κάτι που εν τέλει έπραξε το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης (11/4), διά στόματος της αναπληρώτριας Τομεάρχου Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτού Β’ Αθηνών, Άννας Καραμανλή.

Στο περιθώριο της υπερψήφισης στη Βουλή της τροπολογίας που αφαιρεί οριστικά από τους Δήμους την αρμοδιότητα έγκρισης των υψομετρικών μελετών για αθλητικές εγκαταστάσεις άνω των 15.000 θέσεων, μεταβιβάζοντάς τη στο Υπουργείο Υποδομών, η κ. Καραμανλή ανέφερε πως το κόμμα της υπερψήφισε τη σχετική τροπολογία (που ανοίγει διάπλατα το δρόμο για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ), αποκαλύπτοντας παράλληλα πως είχε και ραντεβού με τον Γενικό Γραμματέα του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Ηλία Μιχαλαριά, τον οποίο διαβεβαίωσε πως η ΝΔ βρίσκεται στο πλευρό του «τριφυλλιού» για την ανέγερση του νέου του «σπιτιού» στου Γουδή.

Μάλιστα, η κ. Καραμανλή επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τα μέλη του πως βάζουν εμπόδια στην κατασκευή γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια και πως ήταν οι ίδιοι που έκαναν κάτι αντίστοιχο όταν ο Παναθηναϊκός επιχειρούσε να φτιάξει γήπεδο στο Βοτανικό.

Αναλυτικά, η δήλωση της Άννας Καραμανλή έχει ως εξής:

«Για τη Νέα Δημοκρατία είναι αυτονόητο ότι ένας σύλλογος του εκτοπίσματος και της ιστορίας της ΑΕΚ πρέπει να έχει τη δική του στέγη και, μάλιστα, εκεί που είναι η φυσική του έδρα. Στη Νέα Φιλαδέλφεια. Γι’ αυτό και υπερψηφίσαμε τη σχετική τροπολογία.

Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται, επίσης, στο πλευρό και του Παναθηναϊκού.

Στη συνάντηση που είχα σήμερα (11/4) με τον Γενικό Γραμματέα του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού κ. Ηλία Μιχαλαριά, τον διαβεβαίωσα ότι στηρίζουμε την προσπάθεια του Παναθηναϊκού να αποκτήσει τη δική του σύγχρονη στέγη στη βάση, όμως, ρεαλιστικού σχεδίου, με σεβασμό στην ιστορία του συλλόγου και τους χιλιάδες φιλάθλους του.

Κανείς δεν ξεχνά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του ήταν αυτά που εμπόδιζαν την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια και πρωταγωνιστούσαν στο μπλοκάρισμα του γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό.

Όσο και να προσπαθεί η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα πρέπει να καταλάβει ότι οι πολίτες δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου».

Το... τελευταίο αποκούμπι Αποστολόπουλου-Ξύδη και των -λιγοστών- συν αυτώ, λοιπόν, εφόσον το πρότζεκτ Γουδή θωρακιστεί νομικά και προχωρήσει, θα αποτελεί το Συμβούλιο της Επικρατείας, με το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο να έχει ήδη εγκρίνει κατά το παρελθόν, τόσο το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, όσο και το γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό, με το τελευταίο σχέδιο (Διπλή Ανάπλαση) να μην προχωρά, όχι λόγω ΣτΕ, αλλά εξ αιτίας της λανθασμένης σύνδεσης γηπέδου-εμπορικού κέντρου, που ήταν και η αιτία της ματαίωσης της κατασκευής του γηπέδου στην περιοχή του Ελαιώνα.

Και, εμπορικό κέντρο στου Γουδή, δεν προβλέπεται πουθενά, παρά μονάχα γήπεδο ποδοσφαίρου και αθλητικές εγκαταστάσεις για τα ερασιτεχνικά τμήματα, με αντιστάθμισμα ένα μεγάλο πάρκο στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και ένα μητροπολιτικό πάρκο εκατέρωθεν της λεωφόρου Κατεχάκη.

Ετικέτες , ,