Πρόσεξε μην καταντήσεις... Βασιλόπουλος

Που στην ουσία Βασιλόπουλος και να θες δεν μπορείς να... καταντήσεις, διότι δεν σου πέφτει κανένας απολύτως λόγος για μια έκταση που ανήκει σε άλλο Δήμο. Το πολύ-πολύ να προσφύγεις στο Συμβούλιο της Επικρατείας, εκεί όπου μπορεί να προσφύγει ο οποιοσδήποτε δηλαδή, και όλοι μαζί να περιμένουμε την απόφαση που δεδομένα θα απορρίπτει τις εν λόγω προσφυγές, όπως ακριβώς συνέβη και στην περίπτωση των αντίστοιχων προσφυγών του συναδέλφου σου Δημάρχου, Άρη Βασιλόπουλου, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Εκεί όπου το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της χώρας δεν ενέκρινε απλώς την ανέγερση γηπέδου 35.000 θέσεων εντός του οικιστικού ιστού, δίπλα   ακριβώς   σε    πολυκατοικίες,    αλλά
επέτρεψε και την κοπή 52 (!) δέντρων του παρακείμενου άλσους.

Εκεί όπου ο νόμιμα εκλεγμένος Δήμαρχος αρνείται να υπακούσει τους νόμους του κράτους, συνεχίζοντας να ναρκοθετεί την πολυπόθητη «Αγιά Σοφιά» της ελληνικής προσφυγιάς. Εκεί όπου τη λύση, όπως όλα δείχνουν, θα κληθεί να δώσει το ίδιο το κράτος και η Περιφέρεια Αττικής, παρακάμπτοντας ουσιαστικά τον εμμονικό και ιδεοληπτικό Βασιλόπουλο. Έναν Βασιλόπουλο με δεδομένη πλέον ημερομηνία λήξης (όποτε κι αν διεξαχθούν οι επόμενες Δημοτικές Εκλογές), όχι επειδή πήγε κόντρα στην κατασκευή ενός γηπέδου, αλλά επειδή πήγε κόντρα στους νόμους του κράτους και τη λογική.

Την ίδια κιόλας ημέρα (16/3) που ανακοινώθηκε το πρότζεκτ του Γουδή, ήσουν ο μοναδικός -γείτονας- Δήμαρχος που έσπευσε να βγάλει ανακοίνωση κατά του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού. Δεν το έκανε ο Δήμος Ζωγράφου, δεν το έκανε ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού, παρά μόνο ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού. Κι αυτό μόνο και μόνο για να χαϊδέψεις τα αυτιά ορισμένων Παπαγιωτών ψηφοφόρων σου, οι οποίοι επιμένουν να ζουν ακόμη σε μια άλλη εποχή. Πρωτίστως, όμως, την ανακοίνωση την έβγαλες για να εξυπηρετήσεις τα «θέλω» του προκατόχου σου, στον οποίο αν μη τι άλλο χρωστάς πολλά.

Ο προκάτοχός σου άλλωστε ήταν εκείνος που είχε πολεμήσει όσο κανείς άλλος το ίδιο πρότζεκτ πριν από 13 χρόνια, προκειμένου να μην... τσιμεντοποιηθεί και... ηχορρυπανθεί ο Παπάγος. Για να μην μπερδεύεστε, μιλάμε για τον ίδιο άνθρωπο που έχτισε εντός του μεγάλου πάρκου Παπάγου το Verde και εντός του τένις Παπάγου το εστιατόριο. Αλλά εκεί δεν είχαμε... τσιμεντοποίηση και... ηχορρύπανση της στρατιωτικής κηπούπολης...

Το γήπεδο του Παναθηναϊκού το θες κι εσύ ο ίδιος και μάλιστα το θες και στου Γουδή, όσες αντίθετες ανακοινώσεις κι αν επιχειρήσεις να βγάλεις ακόμη για τα μάτια του κόσμου. Όπως το θέλει και η συντριπτική πλειοψηφία των Χολαργιωτών, αλλά και πολλοί Παπαγιώτες. Όπως με την κατασκευή του εδώ, στη γειτονιά μας, συμφωνούν και πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι, όχι μόνο της αντιπολίτευσης αλλά και της ίδιας σου της παράταξης, οι οποίοι μετά την ανακοίνωση της Πέμπτης (16/3) δέχονται διαρκή χλευασμό από τους ίδιους τους τους φίλους και συνδημότες.

Αλήθεια, εσένα Βασίλη Σιαμάνη, Αντιπρόεδρε του ΔΟΠΑΠ, γνωστέ φίλε της ΑΕΚ και φανατικέ υπέρμαχε της «Αγιάς Σοφιάς», ποια είναι η άποψή σου επί του θέματος; Εσένα Γιώργο Τσουροπλή, γνωστέ φίλε του Παναθηναϊκού και μέχρι πρότινος Αντιδήμαρχε Παπάγου-Χολαργού, ποια είναι η θέση σου; Εσένα Δημήτρη Οικονόμου, φανατικέ Παναθηναϊκέ και μέχρι πρότινος Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου, ποια είναι η γνώμη σου; Εσένα Θανάση Βαλυράκη, μόνιμε θαμώνα της Λεωφόρου και νυν Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου, ποια είναι η τοποθέτησή σου; Όχι τίποτε άλλο, αλλά για να μην κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας, λες και δεν γνωριζόμαστε όλοι με όλους σε αυτήν εδώ την κλειστή τοπική μας κοινωνία.

Η εντολή της κυβέρνησης, κύριοι, είναι ξεκάθαρη. Το πρότζεκτ αναμένεται νομικά να θωρακιστεί πλήρως, με το νέο προεδρικό διάταγμα να απενεργοποιεί το παλαιό. Ως εκ τούτου, το νομοθετικό πλαίσιο και οι περιβαλλοντικοί όροι που επικαλέστηκες στην περιβόητη ανακοίνωσή σου, Ηλία Αποστολόπουλε, ουδεμία ισχύ θα έχουν στον νέο νόμο.

Η «Νέα Αθήνα» περιλαμβάνει και νέο γήπεδο για τον Παναθηναϊκό, τα θεμέλια του οποίου προβλέπεται να έχουν μπει στου Γουδή έως το 2019. Μέχρι τότε, ο καθένας θα κρίνεται καθημερινά με βάση τα όσα λέει, γράφει και πράττει.

Μανώλης Χάλκος
μένουμε... Χολαργό!

Ετικέτες , , ,