Ο Θανάσης Βαλυράκης νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Με 23 ψήφους Δημοτικών Συμβούλων, απολαμβάνοντας δηλαδή τη σχετική πλειοψηφία, ο Χολαργιώτης Θανάσης Βαλυράκης είναι από την Κυριακή (5/3) ο νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παπάγου - Χολαργού. Ο Θανάσης                   Βαλυράκης
πρωτοεκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος στις Δημοτικές Εκλογές του 2014, συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο της παράταξης «Μαζί για την Πόλη μας», του νυν Δημάρχου, Ηλία Αποστολόπουλου.

Μαζί με τη Βίκυ Νικάκη, τη Μαρία Δημητριάδου, το Βασίλη Σιαμάνη, το Θανάση Χαρακτινιώτη και το Γιώργο Τσουροπλή, ο κ. Βαλυράκης είναι ένα από τα 6 μέλη του ΠΑΣΟΚ που στήριξαν τον Ηλία Αποστολόπουλο και εκλέχτηκαν μαζί του, καταλαμβάνοντας τις 6 από τις 20 έδρες της συμπολίτευσης στο Δήμο.

Μάλιστα, ο Θανάσης Βαλυράκης διορίστηκε αμέσως Αντιδήμαρχος, όντας ο πρώτος Αντιδήμαρχος Οικονομικών & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης επί εποχής Αποστολόπουλου, από το Σεπτέμβριο του 2014 έως και το Νοέμβριο του 2015, όταν αντικαταστάθηκε από την Άννα-Μαρία Τσικρικώνη.

Έτσι, τη θέση του τέως Παπαγιώτη Προέδρου, Δημήτρη Οικονόμου, παίρνει ένας Χολαργιώτης, με την περιοχή των Στρατηγών να αποκτά για πρώτη φορά μη δεξιό (ΝΔ) Πρόεδρο ΔΣ. Στη θέση του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου παρέμεινε ο νυν Αντιπρόεδρος, Θανάσης Χαρακτινιώτης, ο οποίος επανεκλέχτηκε με 22 ψήφους, με την παράταξη Αποστολόπουλου να ανακτά πια και τη θέση του Γραμματέα, αφού τον τέως Γραμματέα της παράταξης Κεχρή, Δημήτρη Τούτουζα, αντικαθιστά με 23 ψήφους ο νυν Πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ, Μιχάλης Τράκας.

Η θητεία του νέου Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου ανέρχεται στα 2,5 έτη, έως και τον Αύγουστο του 2019, ένα δηλαδή μήνα πριν από την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου από την παράταξη που θα επικρατήσει στις Δημοτικές Εκλογές του ίδιου έτους.

Ετικέτες , ,