Ο Στέργιος Κουφός στον πάγκο του ΚΟΧ!

Η τρίτη σερί ήττα στο πρωτάθλημα της Α2 και όγδοη συνολικά σε δεκατρείς αγωνιστικές στάθηκε αρκετή για να απομακρύνει και τον Μέμο Ιωάννου από την τεχνική ηγεσία του Καλαθοσφαιρικού Ομίλου Χολαργού. Ο παλαίμαχος άσος του Παναθηναϊκού ακολουθεί ουσιαστικά τον ίδιο δρόμο με εκείνον           του           Κώστα
Παπαμάρκου, ο οποίος είχε δει την πόρτα της εξόδου από το «Αντώνης Τρίτσης» τον περασμένο Οκτώβρη. Τρίτος προπονητής μέσα στην ίδια σεζόν (2016-2017) για την ανδρική ομάδα μπάσκετ της πόλης μας είναι από τη Δευτέρα (9/1) ένας παλιός γνώριμος. Ο λόγος για τον Στέργιο Κουφό, έναν μπασκετάνθρωπο για τον οποίο οι συστάσεις περιττεύουν. Έναν καταξιωμένο εντός και εκτός συνόρων προπονητή, που πραγματοποίησε τα πρώτα του βήματα στη γειτονιά μας, σε Χολαργό και Παπάγου.

ΟΦΧ 1986: Αριστερά ο 22χρονος κόουτς Στέργιος Κουφός

Ο Στέργιος Κουφός γεννήθηκε στις 19 Νοεμβρίου του 1964 στην Αθήνα. Στην ηλικία των 15 ετών ξεκίνησε να ασχολείται με το μπάσκετ, όταν το 1979 έβγαλε δελτίο στον ΑΣ Παπάγου (έχοντας ως συμπαίκτη και τον νυν ισχυρό άνδρα του ΚΟΧ, Γιώργο Δρόσο), στην ομάδα που έκλεισε και την καριέρα του ως αθλητής, το 1993. Την προπονητική του καριέρα ξεκίνησε σε ηλικία μόλις 22 ετών, όταν εν έτει 1986 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του τότε Ομίλου Φιλάθλων Χολαργού (νυν ΚΟΧ). Στα χρόνια που βρίσκεται στους πάγκους έχει κοουτσάρει συνολικά 12 ομάδες (ακολούθησαν το Κορωπί, η Καλογρέζα, ο ΑΣ Παπάγου, ο ΔΑΣΑΛ, ο Ηλυσιακός, η Δάφνη, ο Ιωνικός Νίκαιας, ο Απόλλων Πατρών, ο Δούκας, ο ΑΓΟΡ και η Αλ Ραγιάν).

Στέργιος Κουφός-Γιώργος Δρόσος, συμπαίκτες στον ΑΣ Παπάγου

Έχει γευθεί συνολικά 13 φορές τη χαρά να ανεβάσει ομάδα σε μεγαλύτερη κατηγορία, έχοντας στη συλλογή του 12 πρωταθλήματα, με μεγαλύτερη εντός συνόρων στιγμή στην καριέρα του τη συμμετοχή του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τον ΑΓΟΡ το 2007 (ήττα με 87-48 από τον Παναθηναϊκό του Ομπράντοβιτς στο ΟΑΚΑ). Μετά το Ρέθυμνο, ο Στέργιος Κουφός επέλεξε να απέχει για ένα διάστημα, καθώς δεν βρισκόταν κάτι που θα του κινήσει το ενδιαφέρον. Όλα αυτά, όμως, μέχρι να έρθει η πρόταση από το Κατάρ και την Αλ Ραγιάν. Μπορεί το πρωτάθλημα να μην είναι το γνωστότερο της υφηλίου, ο ίδιος όμως το είδε ως μία ακόμα πρόκληση. Συνηθισμένος γαρ, καθώς αυτό κάνει σε όλη του την καριέρα.

Ζέλικο Ομπράντοβιτς - Στέργιος Κουφός

Ο 52χρονος τεχνικός είδε το Εμιράτο ως ένα ακαλλιέργητο μπασκετικό χωράφι που χρειαζόταν κάποιον για να δείξει πόσο γόνιμο είναι. Με το σκεπτικό αυτό κι επιλέγοντας τους κατάλληλους ανθρώπους οι επιτυχίες δεν άργησαν να έρθουν για τον Έλληνα κόουτς, ο οποίος στα τρία χρόνια παραμονής στη Μέση Ανατολή κατάφερε να στεφθεί Πρωταθλητής Κατάρ και Κυπελλούχος Αραβικών Κρατών. Πρώτο ματς για τον Στέργιο Κουφό στην τεχνική ηγεσία του ΚΟ Χολαργού θα είναι εκείνο του Σαββάτου (14/1), με αντίπαλο τον πρωτοπόρο και αήττητο Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.

2015: Ο Στέργιος Κουφός πρωταθλητής Κατάρ με την Αλ Ραγιάν

Ετικέτες ,