Η Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα της Αρχιεπισκοπής στο Χολαργό

Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Παιδικής - Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016, στο Αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» του Δημαρχιακού Μεγάρου Χολαργού. Η εκδήλωση που  εντάσσεται  στο
πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Παπάγου-Χολαργού θα ξεκινήσει στις 19:00, ενώ το παρών θα δώσει και ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος.

Η Παιδική-Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα είναι μοναδικό ορχηστρικό νεανικό σύνολο που αποτελείται μόνο από παιδιά, σπουδαστές μουσικής, ηλικίας 7-18 ετών (χωρίς τη σύμπραξη των δασκάλων τους ή επαγγελματιών) και οι περισσότεροι από αυτούς είναι κάτοχοι βραβείων και υποτροφιών διεθνών διαγωνισμών ή σπουδάζουν σε Μουσικές Ακαδημίες της Ευρώπης και της Αμερικής, δίπλα σε κορυφαίους δασκάλους και σολίστ.

Διαθέτει υπερεικοσαετή δραστηριότητα και διακρίσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και λειτουργεί ουσιαστικά ως μουσική ακαδημία της πατρίδας μας. Μαέστρος και «ψυχή» της Ορχήστρας είναι η διεθνούς φήμης βιολονίστρια, Νίνα Πατρικίδου, η οποία δημιούργησε την Ορχήστρα αυτή και προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες της με ζήλο και αυταπάρνηση. Έχει εμφανιστεί επανειλημμένως σχεδόν στο σύνολο των συναυλιακών χώρων Αθηνών και Θεσσαλονίκης, σε Πνευματικά Κέντρα και θέατρα διαφόρων πόλεων της Ελλάδας καθώς και στο εξωτερικό (προσφάτως στη Βιέννη).

Με δεδομένο ότι η Παιδική-Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα είναι μη κερδοσκοπική και η προσφορά όλων σε αυτή ανιδιοτελής, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος, με χαρά έδωσε την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στη συγκεκριμένη προσπάθεια, που κύριο στόχο έχει τη διατήρηση του πολιτισμού μας και την ενασχόληση πολλών νέων σε μια ιδιαιτέρως ποιοτική δραστηριότητα.

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή διαθέτει πλέον μια διεθνούς επιπέδου συμφωνική Ορχήστρα, η οποία μπορεί να καλύπτει καλλιτεχνικά σημαντικά γεγονότα της Εκκλησίας. Επιπλέον, η προσπάθεια αυτή φανερώνει ότι η Εκκλησία μπορεί και πρέπει να σηκώσει ανάχωμα στην πολιτιστική και πολιτισμική ισοπέδωση της πατρίδας μας. Μέλος της έχει τη δυνατότητα να γίνει κάθε παιδί που ασχολείται με την κλασσική μουσική, ανεξάρτητα του τόπου διαμονής του, εφόσον βέβαια δύναται να συμμετέχει στις πρόβες. Οι πρόβες πραγματοποιούνται στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στην περιοχή του Κεραμεικού.

Ετικέτες , ,