Κόντρα Τίγκα-Αποστολόπουλου για το «Μίκης Θεοδωράκης»

Νέα κόντρα του Κώστα-Πολυχρόνη Τίγκα με τον Ηλία Αποστολόπουλο, αυτή τη φορά αναφορικά με τις εργασίες επισκευής και αναβάθμισης που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα στο Αμφιθέατρο «Μίκης Θεοφωράκης» του Δημαρχιακού Μεγάρου Χολαργού. Για νέες σπατάλες κάνει λόγο ο επικεφαλής της μείζονος    αντιπολίτευσης,    για
συνεχή παραπληροφόρηση των πολιτών απαντάει ο Δήμαρχος.

Αναλυτικά, οι ανακοινώσεις των δύο ανδρών έχουν ως εξής:

Συντήρηση 250.000 Ε + 22.000 Ε
Για το Αμφιθέατρο Μ.Θεοδωράκης
Αυτά και αν είναι Σπατάλες

Στο Δήμο μας παρά τις καταγγελίες μας για συνεχείς σπατάλες ή υπερβάσεις προϋπολογισθέντων ποσών, δεν έχουν αντιληφθεί τίποτε απολύτως και συνεχίζουν ακάθεκτοι το καταστροφικό τους έργο. Σύμφωνα λοιπόν με την υπ΄αριθμόν 85/19 Μαΐου 2016 απόφαση προβλέπεται να δοθούν:

100.000 Ευρώ: για το Οικονομικό Έτος 2016
150.000 Ευρώ: για το Οικονομικό Έτος 2017
250:000 Ευρώ Σύνολο για εκτέλεση «Εργασιών επισκευής και αναβάθμισης Αμφιθεάτρου (Μ. Θεοδωράκης) και Αίθουσας πολλαπλών χρήσεων (Μελίνα Μερκούρη)».

Επιπλέον διατέθηκαν ήδη για την αντικατάσταση των καθισμάτων του Αμφιθεάτρου Μ. Θεοδωράκης 22.000 Ευρώ (17664 +4239,36 ΦΠΑ =21900 Ευρώ). Εδώ θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι:

Το Αμφιθέατρο Μ. Θεοδωράκης είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Ίσως να ήθελε λίγες παρεμβάσεις και σε καμιά περίπτωση την εκ βάθρων αναβάθμιση, που επιχειρείται. Η απλή συντήρηση κοστίζει πολύ λιγότερα χρήματα από τη αναβάθμισή του.

Η Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη, επισκευάσθηκε και αναβαθμίσθηκε το 2011, είναι μικρότερης χωρητικότητας, αλλά είναι σε ΑΡΙΣΤΗ κατάσταση. Προσπαθούμε να αντιληφθούμε τι, από τα απολύτως αναγκαία, σύμφωνα με τα δεδομένα της σημερινής οικονομικής κατάστασης, θα  χρειάζονταν να γίνει.

Τα καθίσματα του Αμφιθεάτρου Μ. Θεοδωράκης που πριν 2 περίπου μήνες αλλάξατε κόστισαν 22.000 Ευρώ. Ήθελαν άραγε αλλαγή; Άποψή μας είναι ότι «δεν ήταν καινούργια, αλλά ήταν όλως διόλου περιττή δαπάνη». Δεν καταλαβαίνουμε γιατί τα αλλάξατε;

Κύριε Δήμαρχε,

Οι 250.000+22.000  Ευρώ είναι πάρα πολλά λεφτά. Όταν οι οικογένειες που αναμένουν τη βοήθεια από το Κοινωνικό Παντοπωλείο υπερβαίνουν τις 251 (ήταν 212 και έγιναν 251 σε τρεις μήνες), τα χρήματα αυτά δεν δίδονται για άλλους σκοπούς πλην των ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ.

Την στιγμή που η πατρίδα μας βιώνει τη χειρότερη φάση της κρίσης που τη μαστίζει και που θα την οδηγήσει σε μεγάλα κοινωνικά προβλήματα, ποιο σκοπό εξυπηρετεί η τεράστια δαπάνη των 272.000 Ευρώ, για συντήρηση του Αμφιθεάτρου Μ. Θεοδωράκης;

Είναι απαραίτητο να αναβαθμισθεί  σήμερα το Αμφιθέατρο     Μ. Θεοδωράκης; γιατί αλλιώς δεν μπορεί να λειτουργήσει ο Δήμος; Πριν ο Δήμαρχος εκδηλώσει τη γαλαντομία του, με δημόσιο χρήμα, σκέφθηκε άραγε τα τεράστια προβλήματα ακόμη και επιβίωσης που αντιμετωπίζουν  σήμερα πάνω από 750 συμπολίτες μας;

Ο Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας επικεφαλής και τα στελέχη της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης Παπάγου-Χολαργού επισημαίνουν ότι μόνο "τυφλός", από οποιονδήποτε λόγο, μπορεί να μην αντιλαμβάνεται την αδήριτη ανάγκη μιας άλλης πολιτικής, μιας πολιτικής διαφορετικής από αυτή που ακολουθεί μέχρι σήμερα ο Δήμαρχος.

Οι καιροί απαιτούν πρωτοπόρες δράσεις, που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και στην δημιουργία υπεραξίας. Απαιτούν "νέες ιδέες στη νέα εποχή", σύμφωνα με το προεκλογικό σας σύνθημα κύριε Δήμαρχε. Είναι η ώρα να αποδείξετε ότι έχετε σχέδιο αλλά και  ικανότητά να κάνετε το σύνθημα πράξη. Δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν το αποδείξατε, γιατί ούτε σχέδιο έχετε ούτε και ικανότητα.

Ο Επικεφαλής Μείζονος Μειοψηφίας
Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας

Ο Τοπικός Σύμβουλος
Παναγιώτης Μακρίδης

Τα μέλη ΔΣ Νομικών Προσώπων
ΔΟΚΜΕΠΑ: Λουκάς Ρίζος
ΔΟΠΑΠ: Ελένη Ευαγγελοπούλου
Αρχείο-Μουσείο Χαρτών και Χαρακτικής: Βάνα Κατσούλη
Α΄θμια Σχολική Επιτροπή: Αναστάσιος Φούντας
Β΄θμια Σχολική Επιτροπή: Αναστάσιος Καμβύσης

Η αλήθεια για τη συντήρηση του Αμφιθεάτρου και λοιπών χώρων του Δημαρχείου Παπάγου-Χολαργού

Ειλικρινά κύριε Τίγκα δεν μπορώ να καταλάβω αν τα όσα αναφέρετε στο δελτίο τύπου Νο 46/5-9-2016 τα γράφετε από άγνοια ή με δόλο προσπαθώντας για μια ακόμα φορά να παραπληροφορήσετε την κοινή γνώμη.

Ως μέλος της Οικονομικής Επιτροπής θα έπρεπε να έχετε μελετήσει την με αριθ. 114/21-6-2016 απόφαση, στην οποία αναφέρεται ξεκάθαρα ότι ο προϋπολογισμός του έργου «Εργασίες επισκευών και αναβάθμισης Αμφιθεάτρου και αίθουσας πολλαπλών χρήσεων Δημαρχείου και λοιπών εργασιών», ήταν 170.000 ευρώ με ΦΠΑ και μετά από διαγωνισμό, εξασφαλίστηκε έκπτωση 63,53% και το συνολικό ποσό της σύμβασης είναι 72.105,60 ευρώ με ΦΠΑ.

Επίσης θα έπρεπε να έχετε διαβάσει και τη μελέτη 32/2016 η οποία έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, πριν προβείτε σε ανακοίνωση ότι συνεχίζουμε ακάθεκτοι το καταστροφικό μας έργο.
(http://www.dpapxol.gov.gr/diagonismoi/prokirikseis/item/1802-diakiryksianoiktoy-dimosiou-meiodotikoy-diagonismoy-tou-ergou-me-titlo-ergasiesepiskevon-kai-anavathmisis-amfitheatrou-aithousas-pollaplon-xriseon-dimarxeioukai-loipon-ergasion.html)

Μόνο ‘τυφλός’ για να χρησιμοποιήσω την έκφρασή σας, δεν θα μπορούσε να διαβάσει ότι οι εργασίες αφορούν πολλούς χώρους. Σας παραθέτω το απόσπασμα που το αναφέρει, σε περίπτωση που δεν βρήκατε το χρόνο να το διαβάσετε:
Η αμφιθεατρική αίθουσα «Μίκης Θεοδωράκης» καθώς και οι υποστηρικτικοί χώροι αυτής, όπως οι τουαλέτες, τα καμαρίνια, οι αποθήκες και οι χώροι κίνησης, χρειάζονται εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης. Επιπλέον θα γίνουν εργασίες συντήρησης και των υπολοίπων χώρων του Δημαρχείου όπως υγρομόνωση στον αρμό μεταξύ αίθουσας Δημοτικού Συμβουλίου και Δημοτολογίου, αντικατάσταση φωτιστικών αίθουσας ΔΣ κλπ. (τεχνική περιγραφή).

Γιατί λοιπόν σκοπίμως αναφέρεστε μόνο στο Αμφιθέατρο ‘Μ. Θεοδωράκης’ και δεν μιλάτε για εργασίες σε όλο το Δημαρχείο όπως: Κατασκευή ψευδοροφών, τοποθέτηση γυψοσανίδων, κατασκευή υαλοπετάσματος γκισέ, δημιουργία θυρών πυρασφάλειας, επενδύσεις με πλακίδια, λειότριψη και στίλβωση δαπέδων και πάγκων, επιστρώσεις δαπέδων με πλακίδια, ελαιοχρωματισμοί σε διάφορους χώρους, και πολλά άλλα τα οποία μπορείτε να τα δείτε με λεπτομέρειες στη μελέτη.

Και που ακριβώς βρήκατε ότι επισκευάζουμε την αίθουσα ‘Μ. Μερκούρη’ να το δούμε και εμείς; Όσον αφορά στο αν έπρεπε ή όχι να αλλαχτούν τα καθίσματα του Αμφιθεάτρου, απλά να σας θυμίσω ότι έχουν περάσει τουλάχιστον 17 χρόνια από τότε που κατασκευάστηκε και οι φθορές είναι εμφανείς σε όλους μας.

Για ποιο καταστροφικό έργο μιλάτε λοιπόν κύριε Τίγκα, όταν η Δημοτική Αρχή έχει να επιδείξει μέσα σε μόλις δύο χρόνια πλούσιο έργο, όταν προβαίνουμε σε αναγκαίες προμήθειες, όταν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δήμου μας είναι ελάχιστες και συνεχίζουμε να έχουμε απόθεμα άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ;

Είναι πραγματικά λυπηρό όμως να δείχνετε στον κόσμο ότι δεν ενημερώνεστε για το τι συμβαίνει στο Δήμο μας, στέλνοντας δελτία τύπου αναληθή ή ανακριβή, απλά και μόνο για να δηλώσετε παρουσία ή απλά και μόνο για να παραπληροφορείτε την κοινή γνώμη.

Ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού
Ηλίας Αποστολόπουλος

Ετικέτες , , ,