ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: «Ανίκανος ο Αποστολόπουλος»

Την ανικανότητα του Ηλία Αποστολόπουλου να μετατρέψει σε έργα το αποθεματικό των 10 εκατομμυρίων ευρώ καταγγέλλει ο Χάρης Κουγιουμτζόπουλος,       μέσω
ανακοίνωσης που εξέδωσε η παράταξη «Συνεργασία για τις 8 Προτάσεις». Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:

Ο Δήμαρχος ομολογεί ανικανότητα 10 εκατομμυρίων ευρώ

Γνωρίζουμε βέβαια από τις απαντήσεις που δίνει ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού κ. Ηλίας Αποστολόπουλος στο Δημοτικό Συμβούλιο, την ογκώδη άγνοια που έχει περί θεμάτων διαχείρισης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η ομολογία του όμως ότι διαθέτει 10 εκατομμύρια στα ταμεία του δήμου, που δηλώνει την ανικανότητά του να τα μετατρέψει σε έργα και υπηρεσίες προς τους δημότες για δεύτερη συνεχή χρονιά, ξεπερνάει κάθε όριο φαντασίας, αλλά αποτελεί και προσβολή για τους δημότες που πληρώνουν αδρά τους φόρους τους.

Με τα σχολεία να είναι γεμάτα παγίδες για τα παιδιά, με κάγκελα, και καλώδια να εξέχουν, χωρίς στέγαστρα, με ακατάλληλα παλιά υλικά, με άβαφους τοίχους που σαπίζουν κλπ.

Με τους γονείς να πληρώνουν από το υστέρημά τους για γραφική ύλη ενώ εκείνος εισπράττει κάθε χρόνο 451.000 ευρώ από το Υπ. Εσωτερικών γι αυτό το λόγο.

Με την καθαριότητα πρωτοφανή στα χρονικά του δήμου, με απορριμματοφόρα που στάζουν ζουμιά, με χαλασμένους και βρώμικους κάδους γεμάτους ποντίκια, με τα πάρκα και τα αθλητικά κέντρα μέσα στη βρώμα, και με τέλη για τους κατοίκους διπλάσια του κανονικού.

Χωρίς κανένα ψεκασμό, τα κουνούπια να έχουν εγκαθιδρύσει κατ’ οίκον περιορισμό στους κατοίκους.

Με τους δρόμους γεμάτους λακκούβες. Με τα πεζοδρόμια σπασμένα.

Με τις πλατείες χαλασμένες και εγκαταλελειμμένες.

Με τις μισές παιδικές χαρές ακατάλληλες και με δεκάδες όργανα που αφαιρέθηκαν και ποτέ δεν αντικαταστάθηκαν.

Με καμία μελέτη στα χέρια του για να διεκδικήσει χρηματοδοτήσεις.

Με κανένα αναπτυξιακό πρόγραμμα έτσι ώστε να ανακουφίσει άνεργους και επιχειρηματίες.

Με την υπόθεση του κολυμβητηρίου στα αζήτητα.

Με έλλειψη πολιτιστικών χώρων και με υπολειτουργία εργαστηρίων τέχνης.

Με τα παιδιά των αθλητικών σωματείων στριμωγμένα στις ελάχιστες αθλητικές εγκαταστάσεις και τα σχολικά γυμναστήρια.

Με την έλλειψη θέσεων στάθμευσης να φτάνει σε επίπεδα Κυψέλης με διπλοπαρκαρίσματα και με κλειστούς λεωφορειόδρομους.

Με μια ανάλγητη κοινωνική πολιτική που χρεώνει αδρά τα θερινά camps, τις παραστάσεις και τα εισιτήρια του κινηματογράφου.

Με έντονη την έλλειψη Νηπιαγωγείων και Δημοτικών με στοιβαγμένα τα παιδιά στις αίθουσες και σε προκάτ.

Με τους δρόμους ακατάλληλους και εχθρικούς που ακόμη και οι διαγραμμίσεις των πεζών έχουν σβηστεί.

Με τις μισές λάμπες καμένες στους δρόμους.

Με έναν δήμο ελλειμματικό σε όλες του τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντα, τολμάει ο κ. Αποστολόπουλος να ομολογεί ότι έχει 10 εκατομμύρια στο ταμείο και το χαίρεται, ενώ τα έχει πάρει από τους δημότες και τους τα χρωστάει.

Και για να τελειώνουμε και με την υπόθεση των εκπτώσεων, να σημειώσουμε ότι η έκπτωση που παίρνει ένα έργο, είναι αντιστρόφως ανάλογη των προδιαγραφών, των όρων, των υλικών και των απαιτήσεων διάρκειας. Εξού και όλα τα έργα που έγιναν στο δήμο μας δεν κράτησαν πάνω από έξι μήνες (βλέπε σχολεία, ταρτάν, παιδικές χαρές κ.λπ.).

Δεν θα συμβουλεύσουμε τον κ. Αποστολόπουλο να προσέχει τι κάνει διότι δεν κάνει τίποτα. Θα τον συμβουλεύσουμε όμως, να προσέχει τι λέει, διότι περίοδος κρίσης και δυσκολιών γαρ... η υπομονή έχει και τα όριά της.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ 8 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Ετικέτες ,