Εστίες μόλυνσης σε κάθε γειτονιά

Ένα σημαντικό θέμα της καθημερινότητας όλων μας στις όμορφες γειτονιές του Χολαργού αναδεικνύει με σχετική της επιστολή στο «μένουμε... Χολαργό!» η αναγνώστριά μας και κάτοικος της οδού Σαρανταπόρου, Χαρά Δάφνη. Ποιος δεν θα ‘χει παρατηρήσει κάθε βράδυ, κατά την αποκομιδή των απορριμμάτων, τα ακάθαρτα και
δύσοσμα υγρά που αφήνουν σε κάθε τους στάση στο οδόστρωμα τα απορριμματοφόρα. Τα οποία στη συνέχεια ρέουν προς κάθε κατεύθυνση, μένοντας μάλιστα και ως... αποτύπωμα επάνω στους δρόμους, αφήνοντας έτσι το δικό τους σημάδι όπου υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων.

Επειδή δεν είμαστε ειδικοί, αλλά ούτε και αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι ή Προϊστάμενοι της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου, δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε εάν το γεγονός αυτό είναι κάτι το φυσιολογικό (!), στο πλαίσιο της λειτουργίας (;) των απορριμματοφόρων. Εάν όμως δεν είναι, καλό θα είναι η Δημοτική Αρχή να μεριμνήσει επί του θέματος, πραγματοποιώντας ίσως ένα... σέρβις στα οχήματα, προκειμένου αυτή η καθημερινή και πολλαπλή εστία μόλυνσης να λάβει επιτέλους ένα τέλος.

Ακολουθεί η επιστολή της αναγνώστριάς μας, στην οποία σημειωτέον γίνεται λόγος και για αγνόηση του δημότη από τη Δημοτική του Αρχή:

«Γεια σας. Μένω στην οδό Σαρανταπόρου και τους τελευταίους μήνες παρατηρώ ένα θέμα με το απορριμματοφόρο του Δήμου. Κατά τη στάθμευσή του για να αδειάσει τους κάδους τρέχουν νερά, τα οποία και φυσικά είναι μεγάλη πηγή μόλυνσης, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Νερά και υγρά από τα απορρίμματά μας, τα οποία πατάνε τα παιδιά μας, τα ζώα μας και εμείς και τα μεταφέρουμε στα σπίτια μας. Παρακαλώ όλους όσοι ενδιαφέρεστε για τη δημόσια υγεία να επικοινωνήσουμε με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου για να δούμε τι μπορεί να γίνει. Προσωπικά το έχω ήδη κάνει αλλά ένας δεν είναι ποτέ αρκετός. Σχεδόν με αγνοούν. Είναι κρίμα σε τόσο όμορφους, γεμάτους πράσινο δρόμους, να παραμονεύει η μόλυνση και να ευωδιάζει μια χωματερή».

Ετικέτες , ,