Κατώτερης ποιότητας το Φεστιβάλ σύμφωνα με την αντιπολίτευση

Κείμενο-καταπέλτη εναντίον του Δημάρχου Παπάγου-Χολαργού, Ηλία Αποστολόπουλου, συνυπογράφουν με κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν τη Δευτέρα (1/8) τέσσερις από τους οκτώ επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου. Συγκεκριμένα, οι Κώστας Τίγκας   (Ανεξάρτητη    Ενωτική
Κίνηση), Γιάννης Κεχρής (Δημοτική Αναγέννηση), Χάρης Κουγιουμτζόπουλος (8 Προτάσεις) και Γιώργος Ανυφαντής (Ενεργοί Δημότες) κατηγορούν ευθέως το Δήμαρχο για έλλειψη ποιότητας στο πρόγραμμα του 22ου Φεστιβάλ Παπάγου-Χολαργού, ακριβά εισιτήρια και επιλεκτική διάθεση των δωρεάν προσκλήσεων, αντιπαραβάλλοντας ταυτόχρονα τα όσα ισχύουν σε αντίστοιχο Φεστιβάλ γειτονικού Δήμου, τα οποία και έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα υλοποιούνται στην περιοχή μας.

Αναλυτικά, η κοινή ανακοίνωση των τεσσάρων έχει ως εξής:

Δελτίο Τύπου
Τεσσάρων Παρατάξεων της Αντιπολίτευσης

1 Αυγούστου 2016

Φεστιβάλ Παπάγου-Χολαργού
Απολογισμός Α΄ Περιόδου (Ιουν.-Ιούλ.)

Φέτος αισθητά κατώτερο.
Γιατί;

1.Παρακολουθώντας κάποιος το Φεστιβάλ Παπάγου-Χολαργού  βλέπει με θλίψη ότι κάτι δεν πάει καλά στη φετινή διοργάνωση. Δεν χρειάζεται να έχει κάποιος ιδιαίτερες γνώσεις διοργάνωσης τέτοιων εκδηλώσεων για να διαπιστώσει μεταξύ των άλλων, ότι κατά την Α΄Φάση (21 Ιουν.-28 Ιουλ.) σε 25 παραστάσεις:

α. Υπήρξαν αρκετές ακυρώσεις παραστάσεων.
β. Απουσίαζαν οι μεγάλες μουσικές παραγωγές.
γ. Οι θίασοι με σημαντικούς επώνυμους καλλιτέχνες ήταν ελάχιστοι.
δ. Το εισιτήριο κατά Μ.Ο. ήταν 14-15 €. Ήταν ιδιαίτερα ακριβό.
ε. Ο κόσμος δεν ανταποκρίθηκε και τούτο φάνηκε από το γεγονός ότι ελάχιστες (1-2) φορές γέμισε το θέατρο.
στ. Το πρόγραμμα φέτος είναι αισθητά χαμηλότερο και το αξιοπερίεργο είναι ότι εκτός από το Δήμαρχο που ανέλαβε Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ, όλα τα άλλα μέλη είναι τα ίδια.

2. Θα θέλαμε κ. Δήμαρχε για την καλλίτερη ενημέρωσή σας αλλά και τη ενημέρωση των συνδημοτών μας, να σας παραθέσουμε ορισμένα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα στοιχεία από ένα πλήρες πρόγραμμα Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων άλλου Δήμου της Αττικής για να αντιληφθείτε καλλίτερα τι σημαίνει πραγματική προσφορά στο Δημότη. Το όνομα του Δήμου είναι στη διάθεσή σας κ. Δήμαρχε. Στο Δήμο λοιπόν αυτό:

α. Συνολικά θα παιχθούν 29 παραστάσεις
β. Οι εκδηλώσεις με «ΕΙΣΟΔΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ» ήταν το 95% του συνόλου.
γ. Μη σπεύσετε να πείτε ότι δεν ήταν υψηλού επιπέδου γιατί θα σας έλεγα ενδεικτικά ότι μεταξύ των καλλιτεχνών που οι εκεί δημότες είδαν Δωρεάν, ήταν η Μαίρη Βιδάλη, η Πίτσα Παπαδοπούλου, η Καλλιόπη Βέτα, ο Μιχάλης Δημητριάδης και ο Μανώλης Μητσιάς.
δ. Στο δικό μας Φεστιβάλ οι παραστάσεις:
ΕΡΩΦΙΛΗ είχε εισιτήριο 15 Ευρώ
ΛΩΞΑΝΔΡΑ είχε εισιτήριο 12 Ευρώ

Στο γειτονικό Δήμο ήταν ΔΩΡΕΑΝ. Πως αυτοί τα καταφέρνουν;

3. Επιπλέον προτείνουμε για μετά το τέλος του Φεστιβάλ, να:

α. Φέρετε τον απολογισμό του (έσοδα-χορηγίες-έξοδα)  στο Δημοτικό Συμβούλιο, κάτι που δεν θελήσατε να κάνετε  πέρυσι. Δεν γνωρίζουμε βέβαια τι θέλατε να αποφύγετε.
β.   Αξιοποιήσετε το υφιστάμενο τοπικό καλλιτεχνικό δυναμικό.
γ. Εξασφαλίσετε με τους κατάλληλους χειρισμούς σας οι περισσότερες παραστάσεις να έχουν «ΕΙΣΟΔΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ».
δ. Φέρνετε στο μέλλον το πρόγραμμα του Φεστιβάλ για έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

4. Επισημαίνουμε ιδιαίτερα την επιλεκτική διάθεση των «Δωρεάν Προσκλήσεων», που έχει δημιουργήσει πολλά παράπονα μεταξύ των συνδημοτών μας. Εισηγηθείτε στο Δημοτικό Συμβούλιο ένα «Διαφανή» και «Δίκαιο» τρόπο διάθεσης των «Δωρεάν Προσκλήσεων» στους συνδημότες μας, ώστε να σταματήσουν επιτέλους η διάθεση «Μόνο σε Ημέτερους» και οι «Πελατειακές Σχέσεις», αλλά να υπάρξει δικαιοσύνη και ίση μεταχείριση προς όλους.

5. Θα αναμένουμε τις ενέργειές σας.

Ανεξάρτητη Ενωτική ΚίνησηΚώστας-Πολυχρόνης Τίγκας
Δημοτική Αναγέννηση: Γιάννης Κεχρής
Συνεργασία για τις 8 Προτάσεις: Χάρης Κουγιουμτζόπουλος
Ενεργοί Δημότες: Γιώργος Ανυφαντής

Ετικέτες ,