Κινηματογραφική επέμβαση της Αστυνομίας στον Υμηττό

Οι καταγγελίες κατοίκων του Παπάγου, του ίδιου του Δήμου Παπάγου - Χολαργού και δημοτικών παρατάξεων για τις επιδείξεις και τις κόντρες μοτοσικλετιστών τις βραδινές ώρες κατά μήκος της οδού Αναστάσεως, από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού μέχρι την οδό Χατζηκωνσταντή, οδήγησαν  τα  ξημερώματα   της
Τετάρτης (9/9) την Ελληνική Αστυνομία σε κινηματογραφική επέμβαση στους πρόποδες του Υμηττού, με συλλήψεις και κυνηγητό εντός της γνωστής σε όλους μας αλάνας. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα (00:30), οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., οπλισμένοι με αυτόματα και φορώντας τα ειδικά αλεξίσφαιρα γιλέκα κατέφτασαν στο σημείο με περιπολικά και βανάκι, αιφνιδιάζοντας τους νεαρούς που μέχρι εκείνη την ώρα απολάμβαναν το -ενοχλητικό για πολλούς αλλά και επικίνδυνο- χόμπι τους.

Θυμίζουμε πως μόλις την Τρίτη (8/9) και λίγες ώρες πριν την επέμβαση της Αστυνομίας, με δημόσια παρέμβασή του ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης Παπάγου - Χολαργού, Κώστας - Πολυχρόνης Τίγκας, ευχαριστούσε προκαταβολικά το Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Αγίας Παρασκευής, Κωνσταντίνο Χαλκιά, για τη δέσμευση του τελευταίου για άμεση αντιμετώπιση του ζητήματος. Η σχετική ανοιχτή επιστολή του κ. Τίγκα είχε ως εξής:

«Αξιότιμε Κύριε Διοικητά, είμαι βέβαιος ότι εάν πριν από μερικά χρόνια ρωτούσε κάποιος έναν οποιονδήποτε κάτοικο Παπάγου που μένει στην περιοχή Αναστάσεως και Χατζηκωνσταντή, δεν θα μπορούσε να διανοηθεί ότι κάποια μέρα οι περιβαλλοντικές ενοχλήσεις και πιο συγκεκριμένα ο νυκτερινός θόρυβος θα έφθανε σε αυτά τα επίπεδα.

Εδώ και αρκετά χρόνια οι κάτοικοι της περιοχής που περικλείεται από τις οδούς Μακεδονίας, Ανατολής, Χατζηκωνσταντή και Αναστάσεως βιώνουν μια ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση γιατί σχεδόν σε καθημερινή βάση και πιο συγκεκριμένα από 23:00 έως 02:00 οι αγώνες των μοτοσικλετιστών προκαλούν αφόρητη ενόχληση στους κατοίκους.

Κύριε Διοικητά, επικοινωνώντας μαζί σας σήμερα 8 Σεπ.2015, χάρηκα ιδιαίτερα γιατί άκουσα ένα Διοικητή αποφασισμένο να κάνει τα πάντα όσα ο νόμος προβλέπει για την προστασία των πολιτών και σας ευχαριστώ θερμά για την αποφασιστικότητά σας να λύσετε ένα θέμα που υπάρχει εδώ και χρόνια.

Αναμένοντας την ευόδωση των προσπαθειών σας, θα ήθελα με την παρούσα επιστολή μου, τόσο εκ μέρους των κάτοικων της περιοχής όσο και εμού να δεχθείτε τις θερμές μας ευχαριστίες. Με ιδιαίτερη εκτίμηση, Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας, Επικεφαλής Μείζονος Μειοψηφίας Δήμου Παπάγου-Χολαργού».

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «μένουμε… Χολαργό!» αναμένεται σύντομα σχετική ενημέρωση με την έκδοση επίσημου Δελτίου Τύπου και από τη Δημοτική Αρχή, η οποία άλλωστε είχε εξ αρχής πλήρη γνώση για την επιχείρηση της Αστυνομίας.

Ετικέτες , ,