Διευκρίνιση για τη θέση των τροφίμων στη Λαϊκή της Φανερωμένης

Όπως προαναγγείλαμε από την περασμένη Παρασκευή (12/6), η Λαϊκή Αγορά της Δημοτικής Κοινότητας Χολαργού, από τη Δευτέρα 15 Ιουνίου μεταφέρθηκε από την οδό Ευριπίδου, πλησίον του Δημαρχιακού Μεγάρου, στην οδό Φανερωμένης. Εκεί, σύμφωνα με την από τις 2 Απριλίου 2015   απόφαση    του
Δημοτικού Συμβουλίου Παπάγου-Χολαργού, θα παραμείνει μέχρι το τέλος Αυγούστου. Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, στο διάστημα αυτό το τμήμα των τροφίμων θα βρίσκεται από το ύψος της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου μέχρι την πλατεία Κωστή Παλαμά, ενώ από εκεί και πάνω θα μπορεί κάποιος να βρει το εμπορικό τμήμα.

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε πως η μεταφορά της Λαϊκής Αγοράς από την Ευριπίδου στη Φανερωμένης έπρεπε να έχει γίνει πράξη από τις αρχές Ιουνίου και συγκεκριμένα από τη Δευτέρα 1 Ιουνίου. Σε επικοινωνία που είχαμε με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, Θανάση Βαλυράκη, μας επισημάνθηκε πως αυτό δεν συνέβη διότι η Δημοτική Αρχή Παπάγου-Χολαργού δεν είχε ακόμη στα χέρια της τη σχετική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, με την οποία θα εγκρινόταν και τυπικά η από 2/4/15 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η εν λόγω απόφαση εκδόθηκε εν τέλει με μεγάλη καθυστέρηση, μόλις πριν από πέντε ημέρες (11/6), με αποτέλεσμα η «μετακόμιση» της Λαϊκής να συμβεί με πάσα νομιμότητα χθες Δευτέρα, 15 Ιουνίου. Παρ’ όλα αυτά, όπως από χθες (15/6) κιόλας κατήγγειλαν στο «μένουμε… Χολαργό!» αρκετοί κάτοικοι της πόλης, το τμήμα των τροφίμων δεν εγκαταστάθηκε εν τέλει στο τμήμα μεταξύ Ελευθερίου Βενιζέλου και πλατείας Παλαμά, αλλά στο ακριβώς από πάνω (μεταξύ πλατείας και οδού Κεφαλληνίας).

Το γεγονός αυτό που, σύμφωνα με τον κ. Βαλυράκη, οφείλεται στην καθυστερημένη έκδοση της απόφασης από πλευράς Περιφέρειας και στην ασυνεννοησία μεταξύ των εμπόρων, είχε σαν συνέπεια την ταλαιπωρία αρκετών κατοίκων, κυρίως του Κάτω Χολαργού, οι οποίοι περίμεναν να βρουν τα είδη τροφίμων στο σημείο που είχε ανακοινωθεί, πράγμα που τελικά δεν συνέβη.

Η αναστάτωση αυτή, ωστόσο, όπως ο ίδιος ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης τόνισε αποκλειστικά στο «μένουμε… Χολαργό!», δεν πρόκειται να επαναληφθεί, αφού από την ερχόμενη κιόλας Δευτέρα (22/6) και μέχρι τέλος Αυγούστου, τα τρόφιμα της Λαϊκής Αγοράς θα βρίσκονται κανονικά από την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου μέχρι την πλατεία Κωστή Παλαμά, με το εμπορικό τμήμα να μεταφέρεται μεταξύ της πλατείας Κωστή Παλαμά και της οδού Κεφαλληνίας.

Ετικέτες , ,