Ο Μπάμπης Στάικος στα βιβλιοπωλεία!

Στην έκδοση του πρώτου του βιβλίου προχώρησε πριν από λίγες ημέρες ο γνωστός Παπαγιώτης Αρχιτέκτονας και Μηχανικός, Μπάμπης Στάικος. Ο κ. Στάικος είναι γνωστός από τις πολλές δωρεές και χορηγίες του στον πρώην Δήμο Παπάγου, ενώ απασχόλησε την ευρύτερη τοπική κοινωνία και κατά την προεκλογική περίοδο του 2014, όταν στις 21/9/13 ανακοίνωσε επίσημα τη διεκδίκηση της Δημαρχίας στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού, για να την αποσύρει εν τέλει λίγους μήνες αργότερα. Το βιβλίο του Μπάμπη Στάικου, από τις εκδόσεις «Γαβριηλίδη», ονομάζεται «ΠΟ.Σ.Μ.ΠΥ.» και αναφέρεται σε αληθινό περιστατικό στη Ρουμανία του Τσαουσέσκου, το 1980. Σύμφωνα με το συγγραφέα,  η πρώτη
εξέγερση κατά του δικτατορικού καθεστώτος στη χώρα έγινε 10 χρόνια πριν το 1989, από ξένους φοιτητές.

Οι τέσσερις φίλοι της ιστορίας, ο «ΠΟ», ο «Σ», ο «Μ» και ο «ΠΥ» πρωτοστάτησαν σε αυτή την εξέγερση κατά του καθεστώτος, μη μπορώντας να αντέξουν την τουλάχιστον άδικη στάση εκ μέρους του.

Με πολλά αυτοβιογραφικά στοιχεία, ο συγγραφέας προσπαθεί να δημιουργήσει χαρακτήρες, συμπεριφορές και καταστάσεις, παίζοντας σε πολλά σημεία με τον υπερρεαλισμό και την ποίηση.

Ο τίτλος «ΠΟ.Σ.Μ.ΠΥ.» παραπέμπει στα αρχικά των ονομάτων των πρωταγωνιστών, που την εποχή Τσαουσέσκου λειτουργούσαν ως συνθηματικά. Ο «ΠΟ» είναι ο «Πολυακόρεστος», ο «Σ» ο «Σπάρτακος», ο «Μ» ο «Μικρός» και ο «ΠΥ» ο «Πυρηνικός». Ο «Πυρηνικός» δεν είναι άλλος από τον ίδιο το συγγραφέα, Μπάμπη Στάικο.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στις 10 Ιουλίου, στο χώρο των εκδόσεων «Γαβριηλίδη» (Αγίας Ειρήνης 17, Μοναστηράκι). Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 8.30 μ.μ., με το Μπάμπη Στάικο να προσκαλεί σε αυτή κάθε ενδιαφερόμενο.

Ετικέτες ,