Οι «καλλικρατικές» πινακίδες του Δήμου Παπάγου-Χολαργού

Ομόφωνα ψηφίστηκε κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Χολαργού την Τρίτη (12/5), η εισήγηση στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, για την τοποθέτηση       των        νέων,
«καλλικρατικών» πληροφοριακών πινακίδων, σε κεντρικές εισόδους του Χολαργού. Αυτό που αποφασίστηκε, τουλάχιστον όσον αφορά την έδρα του Δήμου, είναι να τοποθετηθούν εννέα (9) συνολικά πινακίδες. Οι επτά (7) θα αναγράφουν «Δήμος Παπάγου-Χολαργού / Δημοτική Κοινότητα Χολαργού» και θα τοποθετηθούν σε ισάριθμες κεντρικές εισόδους της πόλης, ενώ δύο (2) θα έχουν κατευθυντικό χαρακτήρα, δείχνοντας τη διαδρομή προς το Δημαρχιακό Μέγαρο της οδού Περικλέους.


Οι 7 είσοδοι στις οποίες θα τοποθετηθούν οι πινακίδες με την ένδειξη «Δήμος Παπάγου-Χολαργού / Δημοτική Κοινότητα Χολαργού», είναι η γενική είσοδος, επί της λεωφόρου Μεσογείων και μεταξύ των οδών Αναστάσεως και Ξανθίππου, καθώς και οι 6 επόμενοι βασικές είσοδοι που ξεκινούν από τη Μεσογείων και συγκεκριμένα οι οδοί Ξανθίππου, Σαρανταπόρου, Αετιδέων, Περικλέους, Φανερωμένης και 17ης Νοεμβρίου.


Οι 2 πινακίδες που θα κατευθύνουν προς το Δημαρχιακό Μέγαρο, θα τοποθετηθούν πριν την είσοδο 4 (Περικλέους), δηλαδή μεταξύ των οδών Αετιδέων και Περικλέους και στη συμβολή της οδού Αναστάσεως με την οδό 25ης Μαρτίου, δηλαδή μπροστά από το παλιό «Tease Plus».


Ωστόσο, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε στα μέλη του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Χολαργού, πως οι είσοδοι της πόλης από τη λεωφόρο Μεσογείων δεν είναι 6, αλλά 10, καθώς πέραν των οδών Ξανθίππου, Σαρανταπόρου, Αετιδέων, Περικλέους, Φανερωμένης και 17ης Νοεμβρίου, είσοδοι του Χολαργού αποτελούν και οι οδοί Πυθαγόρα, Βιτάλη, Λοχαγού Δεδούση και Αρκαδίου.


Ειδικά, μάλιστα, οι οδοί Πυθαγόρα και Αρκαδίου, αποτελούν βασικές εισόδους, καθώς η μεν πρώτη φιλοξενεί το «ΙΑΣΩ General», η δε δεύτερη πρόκειται για είσοδο με φωτεινό σηματοδότη, κάτι που αυτομάτως τη μετατρέπει σε κύρια είσοδο της πόλης του Χολαργού. Μόνο είσοδο, βέβαια, αφού η έξοδός της προς τη Μεσογείων ανήκει στο Δήμο Αγίας Παρασκευής.


Επίσης, αμέλεια αποτελεί και η μη πρόβλεψη για τοποθέτηση πινακίδας που να υποδηλώνει την είσοδο στο Χολαργό, επί της οδού Ναυαρίνου, στα σύνορα με την Αγία Παρασκευή. Ενώ στο σημείο υπάρχει αντίστοιχη πινακίδα του γειτονικού Δήμου, αντιθέτως δεν υπάρχει, ούτε προβλέφθηκε να τοποθετηθεί πινακίδα, από πλευράς Χολαργού.


Τέλος, να σημειώσουμε πως, από τη στιγμή που από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού στην οδό Αναστάσεως, θα τοποθετηθεί πινακίδα της Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου στο ύψος της οδού Χατζηκωνσταντή, το ίδιο θα πρέπει να συμβεί και με αντίστοιχη πινακίδα της Δημοτικής Κοινότητας Χολαργού μπροστά από το παλιό «Tease Plus», πέραν της κατευθυντήριας πινακίδας που θα μπει στο ίδιο σημείο, καθώς η έξοδος της Αναστάσεως από τον Υμηττό, δεν οδηγεί μόνο στου Παπάγου, αλλά και στο Χολαργό και αυτό θα πρέπει να είναι ευδιάκριτο και να γίνεται γνωστό στους οδηγούς που καθημερινά εξέρχονται μέσω της Αναστάσεως από την Περιφερειακή Υμηττού, με κατεύθυνση το Δήμο μας.

Ετικέτες , ,