ΤΙΓΚΑΣ: «Οδηγός του Αποστολόπουλου ο Πετράκης;»

Ανακοίνωση με τέσσερα «καυτά» ερωτήματα προς το Δήμαρχο, Ηλία Αποστολόπουλο, εξέδωσε το βράδυ της Δευτέρας (25/5) ο Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, με αφορμή το πρόσφατο ταξίδι Δημάρχου και Δημοτικών Συμβούλων στη Χαλκιδική για το συνέδριο της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος), αναρωτιέται, μεταξύ άλλων, αν αληθεύει ότι ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Παπάγου-Χολαργού, Χρήστος Πετράκης, εκτέλεσε χρέη οδηγού του Ηλία Αποστολόπουλου   και    πόσο    κόστισε
στους δημότες η πολυήμερη παραμονή του κ. Πετράκη στη Χαλκιδική.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του αρχηγού της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης, έχει ως εξής:

«Κύριε  Δήμαρχε,

Πρόσφατα μεταβήκατε, μαζί με συναδέλφους Δημοτικούς Συμβούλους, στη Χαλκιδική για να παραστείτε στο Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος(ΚΕΔΕ). Επειδή δεν θα πρέπει να πλανώνται στην κοινωνία μας ερωτηματικά για το κόστος του ταξιδίου αυτού, θα ήθελα να δώσετε ορισμένες ειλικρινείς απαντήσεις για τα οικονομικά του μεγέθη.

Φυσικά και δεν αναφέρομαι στο κόστος για σας που είναι γνωστό ότι κατεβλήθη από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής(ΠΕΔΑ), ούτε των Δημοτικών Συμβούλων που είναι περίπου 4000-4500Ε. Ειδικότερα σας ερωτώ είναι ΑΛΗΘΕΙΑ ή ΟΧΙ:

1ο: Ενώ σεις μετακινηθήκατε αεροπορικώς για το αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» στη Θεσσαλονίκη, εκεί σας περίμενε το υπηρεσιακό αυτοκίνητό σας, το αυτοκίνητο δηλαδή που προορίζεται για τη μετακίνηση μόνο του Δημάρχου, που ήλθε από το Χολαργό στη Θεσσαλονίκη άδειο, για να σας μεταφέρει στη Χαλκιδική;

2ο: Ότι οδηγός του αυτοκινήτου του Δημάρχου ήταν ο κ. Πετράκης Χρίστος ο οποίος δεν είναι υπάλληλος του Δήμου; Ως γνωστό σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό είναι υποχρεωτικό τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα να οδηγούνται ΜΟΝΟ από υπαλλήλους του Δήμου και όχι από αιρετούς.

3ο: Δεν θα ήταν προτιμότερο να μισθώσετε στη Θεσσαλονίκη ένα αυτοκίνητο με 3-4 Δημοτικούς Συμβούλους που ήλθαν μαζί σας για το Συνέδριο, για να σας μεταφέρει στη Χαλκιδική; Θα σας κόστιζε πολύ-πολύ φθηνότερα(περίπου 100Ε) από ότι κόστισε η μετακίνηση του υπηρεσιακού σας αυτοκινήτου SAAB 1800 κ.ε σε μια απόσταση με επιστροφή 1200χιλ.από Χολαργό στη Θεσσαλονίκη.

4ο: Οι 3 ή 4 ημέρες παραμονής του χρησιμοποιηθέντος ως οδηγού σας κ. Πετράκη Χρίστου στη Χαλκιδική πόσο κόστισαν και τί πλήρωσε ο Δήμος, αν πλήρωσε, δηλαδή οι Δημότες;

Θέλουμε κ. Δήμαρχε να δώσετε ξεκάθαρες απαντήσεις στα ερωτήματα που σας θέσαμε και τούτο γιατί πιστεύουμε ότι ο κριτής των πράξεών μας που είναι ο Δημότης ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ να είναι σωστά και πεντακάθαρα ενημερωμένος. ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ».

Ετικέτες , , , , ,