Εικόνες από την οδό Ναυαρίνου που δεν αρμόζουν στο Χολαργό

Μετά από επώνυμη καταγγελία που δεχτήκαμε στο «μένουμε… Χολαργό!», από την επί πολλά έτη κάτοικο του Άνω Χολαργού, Ε. Σ., μεταβήκαμε στη συμβολή των οδών Ναυαρίνου και Υμηττού. Στο σημείο αυτό, υπάρχει ένα υποτυπώδες παρκάκι, ουσιαστικά ένα φυτεμένο με ψηλά δέντρα παρτέρι, μεταξύ του αριστερού πεζοδρομίου της
Ναυαρίνου και του οδοστρώματος. Ο λόγος της καταγγελίας και του φωτορεπορτάζ, δεν είναι άλλος από την άθλια εικόνα που παρουσιάζει ο εν λόγω χώρος, από άποψης καθαριότηταςΣακούλες, χαρτόκουτα, μπουκάλια, πακέτα από τσιγάρα και διάφορα άλλα απορρίμματα, δημιουργούν μια εικόνα που δεν αρμόζει ούτε στο συγκεκριμένο χώρο, ούτε και στο προάστιό μας γενικότερα.


Η αλήθεια είναι πως με τη νέα διοίκηση, η καθαριότητα στο Χολαργό, σε σχέση με την εποχή Ξύδη, έχει βελτιωθεί αισθητά και αυτό οφείλεται κυρίως στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, Θανάση Αυγουρόπουλο, ο οποίος γνωρίζει το πόστο αυτό όσο κανένας άλλος σε Χολαργό και Παπάγου. Ωστόσο, τέτοιες εικόνες δεν ταιριάζουν στην αισθητική του Χολαργού και καλό είναι άμεσα να διορθώνονται. Πέρα από τις ευθύνες του Δήμου, όμως, τη μεγαλύτερη ευθύνη την έχουν εκείνοι που πετούν ό,τι θέλουν, όπου θέλουν.


Εκείνοι που μετακινούν τους κάδους πιο κάτω ή πιο πάνω, αρκεί να μη βρίσκονται μπροστά στην πόρτα τους ή για να μη χάνουν θέση στάθμευσης.


Εκείνοι που θέλουν μεν τη Λαϊκή Αγορά, αλλά, φυσικά, όχι μπροστά στην πόρτα τους, παρά μπροστά στην πόρτα κάποιου άλλου.


Εκείνοι που σταθμεύουν όπου να ‘ναι, χωρίς να τους απασχολεί εάν κλείνουν ένα πεζοδρόμιο ή ακόμη και ένα δρόμο ολόκληρο.


Είναι οι ίδιοι που ταυτόχρονα «κλαίγονται» για την κάθε «Τρόικα», αντί να κοιτάξουν πρώτα απ’ όλα τη δική τους νοοτροπία και τις δικές τους ευθύνες.

Ετικέτες , , , ,