ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το γήπεδο της οδού Κύπρου αποκτά πλαστικό χλοοτάπητα!

Κάτι που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια, φαίνεται πως τελικά παίρνει… σάρκα και οστά, επί διοίκησης Ηλία Αποστολόπουλου. Το μοναδικό ποδοσφαιρικό γήπεδο της Αθήνας, το οποίο εν έτει 2015 συνεχίζει να μη διαθέτει αγωνιστικό χώρο με φυσικό ή πλαστικό χλοοτάπητα, εκείνο του Παπάγου δηλαδή, σύντομα θα αλλάξει, επιτέλους, όψη. Με
την υπογραφή από τον ίδιο το Δήμαρχο, του σχετικού κονδυλίου, ύψους 200.000 ευρώ, η τοποθέτηση πλαστικού χλοοτάπητα, καθώς και η βελτίωση του φωτισμού στο γήπεδο της οδού Κύπρου, από τις 20 Μαρτίου του 2015 αποτελούν και επίσημα οριστική απόφαση της Δημοτικής Αρχής Παπάγου-Χολαργού.


Στον αθλητικό τομέα του «καλλικρατικού» μας Δήμου, το έργο αυτό είναι εκείνο που ορθώς βρισκόταν σε άμεση προτεραιότητα, από τη στιγμή που τα άλλα δύο ποδοσφαιρικά στάδια του Δήμου, ακόμη και τα κλειστά γυμναστήρια, δεν διαθέτουν τόσο σημαντικές ελλείψεις, όσο εκείνο της οδού Κύπρου. Συνέπεια της έλλειψης αυτής, ήταν η ομάδα που ανέκαθεν χρησιμοποιούσε το εν λόγω γήπεδο, ο ΑΣ Παπάγου, να έχει «μετακομίσει» τα τελευταία χρόνια στο Νταμάρι, ώστε να αγωνίζεται σε κανονικό αγωνιστικό χώρο και όχι σε… σεληνιακό έδαφος.


Την τοποθέτηση φυσικού ή πλαστικού χλοοτάπητα στο γήπεδο του Παπάγου, η αλήθεια είναι πως την έχουν υποσχεθεί κατά το παρελθόν σχεδόν όλες οι δημοτικές παρατάξεις που έχουν διεκδικήσει τη διοίκηση, τόσο του πρώην Δήμου Παπάγου, όσο και του ενιαίου Δήμου Παπάγου-Χολαργού. Πιο ολοκληρωμένη πρόταση από όλες, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε πως ήταν εκείνη της «Ένωσης Δημιουργίας», της παράταξης του Μπάμπη Στάικου, που είδε το φως της δημοσιότητας το Δεκέμβριο του 2013.


Η πρόταση περιελάμβανε συνολική ανάπλαση του χώρου και μετατροπή του σε ένα υπερσύγχρονο ερασιτεχνικό γήπεδο ποδοσφαίρου. Η παράταξη του κ. Στάικου, όμως, δεν συμμετείχε τελικά στις Δημοτικές Εκλογές του 2014, με την πρόταση να παραμένει στις μακέτες της «Ένωσης Δημιουργίας», τις οποίες και χρησιμοποιούμε στην παρούσα ανάρτηση.


Πρόσφατα, μάλιστα και με αφορμή την επαναλειτουργία του ΚΤΕΟ Χολαργού, το «μένουμε… Χολαργό!» είχε επίσημα προτείνει τη μεταφορά του γηπέδου της οδού Κύπρου στο αθλητικό κέντρο του Παπάγου, μεταξύ των οδών Νευροκοπίου και Σωρανού Εφεσίου, με την ταυτόχρονη μετατροπή του γηπέδου της οδού Κύπρου σε υπαίθριο πάρκινγκ, πρόταση, ωστόσο, που απ’ ό,τι φαίνεται δεν μπήκε ποτέ στο μυαλό της Δημοτικής Αρχής. Εάν όλα πάνε καλά, λοιπόν, από τη σεζόν 2015-2016 και ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού θα αποκτήσει ένα επιπλέον ολοκληρωμένο ποδοσφαιρικό γήπεδο, αλλά και ο ΑΣ Παπάγου θα επιστρέψει στη φυσική του έδρα.

Ετικέτες ,