ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: Μεταφορά γηπέδου και κατασκευή πάρκινγκ στην οδό Κύπρου

Με αφορμή την πρόσφατη επαναλειτουργία του δημόσιου ΚΤΕΟ Χολαργού, θέμα το οποίο πρόκειται να συζητηθεί και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης, το «μένουμε… Χολαργό!» προβαίνει σε μία επίσημη πρόταση προς τη Δημοτική Αρχή Παπάγου-Χολαργού, η οποία μόνο ανακούφιση θα προσφέρει
στην εν λόγω περιοχή του Δήμου μας. Με την παρουσία του σταθμού του Μετρό «Εθνική Άμυνα», των Υπουργείων Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων και Εθνικής Αμύνης, του δημόσιου ΚΤΕΟ, αλλά και του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς», τόσο η περιοχή γύρω από την οδό Κύπρου του Παπάγου, όσο κατ’ επέκταση και οι γειτνιάζουσες περιοχές του Κάτω Χολαργού, ασφυκτιούν σε πολύ μεγάλο βαθμό, κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με τη στάθμευση των οχημάτων και το κυκλοφοριακό. Στην ίδια περιοχή, βρίσκεται και το γήπεδο ποδοσφαίρου της Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου, το οποίο, μάλιστα, είναι και το μοναδικό σε ολόκληρη την περιοχή της Αττικής, το οποίο, εν έτει 2015, αντί για φυσικό ή τεχνητό χλοοτάπητα, διαθέτει φυσικό χώμα! Κάτι που αποτελεί αθλητική δυσφήμιση για το Δήμο μας, αλλά και πηγή κινδύνου τραυματισμών για τους αθλητές όλων των ηλικιών που αγωνίζονται σε αυτό.


Το «μένουμε… Χολαργό!» προτείνει κάτι πολύ απλό, το οποίο και μεγάλο κόστος δεν απαιτεί, αλλά και, αναμφισβήτητα, θα δώσει μεγάλη ανάσα, τόσο στη Δημοτική Κοινότητα Παπάγου, όσο και σε εκείνη του Χολαργού. Μεταφορά, λοιπόν, του ποδοσφαιρικού γηπέδου της οδού Κύπρου, στο οργανωμένο αθλητικό κέντρο του Παπάγου, επί της οδού Αργυροκάστρου, εκεί όπου σήμερα βρίσκεται το κλειστό γυμναστήριο της περιοχής, τα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ, τένις και μπιτς βόλεϊ, αλλά και η ίδια η βάση του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος. Πού ακριβώς θα «χωρέσει» το γήπεδο του ποδοσφαίρου; Μα, στον ήδη υπάρχοντα τεράστιο και επαρκή χώρο για ποδοσφαιρικό γήπεδο, που σήμερα χρησιμοποιείται ερασιτεχνικά μόνο για αθλητές στίβου και ο οποίος βρίσκεται ακριβώς πίσω από τα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ και μεταξύ του κλειστού γυμναστηρίου και του γηπέδου μπιτς βόλεϊ.


Ο χώρος, μάλιστα, επαρκεί, όχι μόνο για την κατασκευή επαγγελματικού ποδοσφαιρικού αγωνιστικού χώρου, είτε με φυσικό, είτε με τεχνητό χλοοτάπητα, αλλά και για την κατασκευή επαγγελματικού στίβου και εξεδρών. Για ένα γήπεδο, δηλαδή, πληρέστερο από εκείνο της οδού Κύπρου. Ταυτόχρονα, στο σημερινό γήπεδο της οδού Κύπρου, κατασκευή υπαίθριου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων, με τη χρήση κάρτας και κοινωνικό τιμολόγιο, τα έσοδα του οποίου θα καρπώνεται ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού και τα οποία μόνο λίγα δεν θα είναι. Ένα υπαίθριο πάρκινγκ δεν θα απαιτήσει υπερβολικά έξοδα για την κατασκευή του, αφού θα οριοθετηθεί στον ήδη υπάρχοντα αγωνιστικό χώρο, χωρίς να απαιτηθεί η κοπή ούτε ενός δέντρου.


Αντιθέτως, στη θέση της εξέδρας και των γραφείων που χρησιμοποιεί σήμερα στο χώρο ο ΑΣ Παπάγου και τα οποία θα αφαιρεθούν, θα υπάρχει η δυνατότητα της επιπλέον δενδροφύτευσης. Με το έργο αυτό, το σίγουρο είναι ότι και η εν λόγω αρκετά επιβαρυμένη περιοχή του Δήμου μας θα ανασάνει, αλλά και ο ίδιος ο Δήμος θα αποκτήσει μία επιπλέον σταθερή πηγή εσόδων και η Δημοτική Κοινότητα Παπάγου ένα αληθινό ποδοσφαιρικό γήπεδο, το οποίο θα το χαίρονται οι δημότες και τα αθλητικά σωματεία, πρωτίστως του Παπάγου και δευτερευόντως του Χολαργού.

Ετικέτες , , , ,