ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ: «Μία παρέλαση, με κατάργηση της εξέδρας των επισήμων»

Στο πρόσωπο του Κώστα-Πολυχρόνη Τίγκα, Δημοτικού Συμβούλου και επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Παπάγου-Χολαργού», της παράταξης, δηλαδή, της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου μας, βρήκε ανταπόκριση, σε πρώτη φάση, η επίσημη πρόταση του blog μας, για κοινή παρέλαση στα όρια του Δήμου, κάθε Μάρτιο και Οκτώβριο. Όπως πρώτο το «μένουμε… Χολαργό!» έχει
προτείνει, από την 1η -κιόλας- Οκτωβρίου, η διεξαγωγή μίας, κοινής παρέλασης για κάθε Εθνική Επέτειο και όχι δύο ταυτόχρονων και ξεχωριστών, είναι κάτι το αυτονόητο, σε ένα Δήμο που θέλει να καλείται ενιαίος.

Δεν γίνεται σε ένα δρόμο να πραγματοποιείται μία παρέλαση και σε έναν άλλο, 300 μέτρα πιο δίπλα, να λαμβάνει χώρα μια άλλη. Δεν γίνεται ο Χολαργός αύριο να μην έχει Δήμαρχο στην επίσημη Δοξολογία του και στην επίσημη παρέλασή του, όπως δεν γίνεται και στου Παπάγου να απουσιάζει η Δημοτική Αρχή την ημέρα της 25ης Μαρτίου.

Με μία κοινή παρέλαση και μία κοινή επίσημη Δοξολογία, η «κακοφωνία» αυτή λύνεται, όπως έχει ήδη λυθεί σχεδόν στο σύνολο των «καλλικρατικών» Δήμων, με εξαίρεση τον Παπάγου-Χολαργού.

Την πρόταση αυτή, ο Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας και η «Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση» έρχονται να την εμπλουτίσουν, με την ταυτόχρονη, απολύτως ορθή πρόταση για κατάργηση της εξέδρας των επισήμων, «η διατήρηση της οποίας αποτελεί πρόκληση και περιχαρακώνει αλλά και απομακρύνει τη Δημοτική Αρχή από τους πολίτες». Μην ξεχνάμε, άλλωστε, τα τραγελαφικά περιστατικά των τελευταίων ετών, όπου την ώρα της διέλευσης μπροστά από την εκάστοτε εξέδρα των επισήμων, οι αντιδράσεις των μαθητών δεν αρμόζουν σε κανέναν.

Η σημερινή ανακοίνωση του Κώστα-Πολυχρόνη Τίγκα και της «Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης», έχεις, αναλυτικά, ως εξής:

Παρεμβάσεις-Προτάσεις
Επιστολή προς το Δήμαρχο
Παπάγου-Χολαργού

ΜΙΑ ΠΑΡΕΛΑΣΗ
ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ
ΣΕ ΧΟΛΑΡΓΟ-ΠΑΠΑΓΟΥ

26 Οκτωβρίου 2014

Κύριε Δήμαρχε,

Σε λίγο θα γιορτάσουμε την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, ημέρα μνήμης και τιμής για όσους θυσιάσθηκαν για την Ελευθερία και την Ανεξαρτησία της Πατρίδας μας. Οι εορταστικές εκδηλώσεις έτσι όπως θα γίνουν, χωριστά στον Παπάγο και χωριστά στο Χολαργό, συνιστούν μία ακόμη έκφραση του μη ενοποιημένου Δήμου μας.

Ειδικότερα για την 28η Οκτωβρίου θα γίνουν τα εξής:

ΕΠΙΣΗΜΗ Δοξολογία στου Παπάγου.
ΑΝΕΠΙΣΗΜΗ Δοξολογία στο Χολαργό.
ΕΠΙΣΗΜΗ παρέλαση στου Παπάγου.
ΑΝΕΠΙΣΗΜΗ παρέλαση στο Χολαργό.

Τα ίδια με εναλλαγή των εκδηλώσεων ΕΠΙΣΗΜΗΣ(ΧΟΛΑΡΓΟ) και ΑΝΕΠΙΣΗΜΗΣ(ΠΑΠΑΓΟΥ) θα γίνουν την 25η Μαρτίου.

Όπως αντιλαμβάνεσθε ο κατακερματισμός των εορταστικών εκδηλώσεων αυτών υποβαθμίζει το νόημά τους και βοηθά στην απαξίωσή τους. Είναι δε αποτέλεσμα της ατολμίας και παντελούς αδυναμίας της προηγούμενης διοίκησης να ενοποιήσει και αυτές τις εκδηλώσεις στα πλαίσια της ενοποίησης του δήμου, ενοποίησης στην οποία απέτυχε παταγωδώς.

Κατόπιν των προαναφερθέντων σας προτείνω για την πάγια αντιμετώπιση του ζητήματος, τα ακόλουθα:

28η Οκτωβρίου

ΕΠΙΣΗΜΗ Δοξολογία στου Παπάγου με συμμετοχή όλων των Αρχών του Ενιαίου Δήμου μας.
ΕΠΙΣΗΜΗ παρέλαση στου Παπάγου με συμμετοχή όλων των Σχολείων (Παπάγου και Χολαργού).

25η Μαρτίου

ΕΠΙΣΗΜΗ Δοξολογία στο Χολαργό με συμμετοχή όλων των Αρχών του Ενιαίου Δήμου μας.
ΕΠΙΣΗΜΗ παρέλαση στο Χολαργό με συμμετοχή όλων των Σχολείων (Χολαργού και Παπάγου).

Εξέδρες Επισήμων

Να καταργηθούν δεν έχουν λόγο να υπάρχουν στη σημερινή εποχή, η διατήρησή τους αποτελεί πρόκληση και περιχαρακώνει αλλά και απομακρύνει τη Δημοτική Αρχή από τους πολίτες.

Ο Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο και όλες οι Αρχές του Ενιαίου Δήμου να παρακολουθούν τις παρελάσεις μαζί με όλους τους πολίτες, στέλνοντας το μήνυμα, ότι «όλοι μαζί ενωμένοι αποδίδουμε με την πρέπουσα σεμνότητα την οφειλόμενη τιμή στα ιστορικά γεγονότα και τους πρωταγωνιστές  τους».

Επετειακές Ομιλίες

Οι επίσημες επετειακές ομιλίες θα πρέπει να διοργανώνονται αποκλειστικά και μόνο από το Δήμο. Αν ο Δήμος αδυνατεί για οποιοδήποτε λόγο, τότε να αναθέτει κάθε μία επετειακή ομιλία «εκ περιτροπής» σε κάποιο σύλλογο και με τη σειρά σε όλους τους ενεργούς συλλόγους.

Δεν νοείται «η επίσημη επετειακή ομιλία» της 25ης Μαρτίου ή της 28ης Οκτωβρίου, να γίνεται μόνιμα από ένα σύλλογο εδώ και αρκετά χρόνια και μάλιστα «να τίθεται υπό την αιγίδα του Δημάρχου». Γιατί αυτή η επιλεκτική συμπεριφορά προς το σύλλογο αυτό;

Έχει να κάνει με την ποιοτική αναγνώρισή του σε σχέση με τους άλλους συλλόγους; Πιστεύει ο Δήμος ότι οι άλλοι σύλλογοι είναι χαμηλότερου επιπέδου;

Έχει να κάνει με προσωπικές σχέσεις του σημερινού ή του προηγούμενου Δημάρχου με το σύλλογο αυτό;

Τι σημαίνει στο τέλος το «υπό την αιγίδα του Δημάρχου»;

Κύριε Δήμαρχε,

Έχετε δεσμευθεί έναντι των συνδημοτών μας ότι θα πάτε με νέες ιδέες στη νέα εποχή. Εμείς συμφωνούμε με την άποψή σας αυτή. Σίγουρα δεν προλαβαίνετε να κάνετε τις αλλαγές για μεθαύριο. Αποφασίστε να ισχύσουν τα παραπάνω από την επόμενη Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου και μετά.

Τολμήστε, αν πραγματικά και σεις το θέλετε, να φύγουμε μπροστά να αφήσουμε πίσω μας ότι είναι παλιό, φθαρμένο και ξεπερασμένο και δεν ταιριάζει στην εποχή μας.

Αν για οποιοδήποτε λόγο δεν θέλετε να πάρετε σεις προσωπικά την ευθύνη, τότε φέρτε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για να αποφασίσει. Περιμένουμε.

Το πρόβλημα είναι σοβαρό, αλλά η αντιμετώπισή του εύκολη. Θέλει όμως ισχυρή βούληση και πιστεύω ότι θα την επιδείξετε.

Παρακαλώ για τις ενέργειές σας και την ενημέρωση μου εντός μηνός όπως προβλέπεται από τον κανονισμό.

Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας
Επικεφαλής Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης

Ετικέτες , , ,