Ξεκίνησαν το «ταξίδι» τους οι Μικροί Περιηγητές του Πολιτισμού

Την πρώτη του εκδήλωση πραγματοποίησε σήμερα το πρωί στο πάρκο «Κωνσταντίνος Καραμανλής» της οδού Αετιδέων, ο νεοσύστατος Σύλλογος Μικρών Περιηγητών του Πολιτισμού, ο οποίος εδρεύει στον αριθμό 25 της οδού Σαρανταπόρου. Πρόκειται για φορέα που συστάθηκε με σκοπό τη διατήρηση των ελληνικών παραδόσεων, μέσα
από την καθημερινή ενασχόληση με κλάδους όπως η φιλοσοφία, η λαογραφία, οι παραδοσιακοί χοροί κ.α.


Στη σημερινή πρώτη επίσημη επαφή με το ευρύ κοινό, η πρόεδρος του Συλλόγου, Άννα Κουσιώρη, παρουσίασε μια ομάδα καθηγητών οι οποίοι αφιλοκερδώς θα παραδίδουν καθημερινά μαθήματα σε μικρά παιδιά και όχι μόνο, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης και σειράς επιμορφωτικών σεμιναρίων, σχετικά πάντα με την ιερή παράδοση και τον πλούσιο αρχαιοελληνικό και νεότερο πολιτισμό.


Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο συγγραφέας, λαογράφος και ιστορικός, Γιώργος Λεκάκης, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ιστορία, αλλά και τη λαογραφία του Υμηττού, του αγαπημένου τόπου καταφυγής όλων των Χολαργιωτών. Ο κ. Λεκάκης, μάλιστα, θα παραδίδει και σεμινάρια λαογραφίας, ιστορίας και γεωγραφίας, κάθε Τετάρτη, 18:00-20:00, στο χώρο του Συλλόγου. Τα σεμινάρια θα μπορούν να παρακολουθούν από κοινού, γονείς και παιδιά.

Ο Γιώργος Λεκάκης, με τον ανιψιό του, Μανώλη Χάλκο
Για πληροφορίες σχετικά με το Σύλλογο, μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλ. 6987129101 και στα e-mails mikroi.perihghtes@gmail.com και annakousiori@gmail.com.

Ετικέτες , ,